A város emlékezete – Horvát-magyar koprodukciót mutat be a Stúdió K

2019 szeptember 14. szombat, 7:54

A város emlékezete címmel mutat be előadást a Stúdió K színház és a rijekai Hrvatski kulturni dom (Horvát Kulturális Központ) hat magyarországi és három horvát színművész részvételével.

Az előadás rendezője Edvin Liverić, a próbafolyamat helyszíne Rijeka és Budapest

Bemutató időpontja: 2019. szeptember 22.

Ajánló a darab elé:

Egy többnyelvű, a régió multikulturalizmusát előtérbe helyező projektről van szó, melynek alapvető témája a két város, Budapest és Rijeka (Fiume) történelmi múltja, Rijeka mint kikötőváros szerepe az Amerikába vándorló magyarok életében, valamint a tranzit zónákra jellemző sajátosságok, úgy mint prostitúció, kereskedelem, éjszakai élet – levéltári és irodalmi anyagok segítségével való feltárása.

Egy kikötőváros élete igen mozgalmas, a történelmi változások kihatnak a város lakosságának összetételére, és valahogy ezek nyomot hagynak az évek során. Ezt a gazdag, színes és nagyon sok részletében magyar vontakozású történelmi tablót emberi, személyes történetekkel átszőve egy korokon átívelő, állandó kulturális párbeszédként képzeljük el, melyben a közös múltból megszólaló dolgok óhatatlanul kihatnak jelenlegi életünkre is. Fiume (Rijeka) és Budapest.

Két város, sok történet, korokon átívelő történelmi tabló, jelen és múlt, különbözőségek és egyezések, párhuzamok és egyediségek.

Ki beszél, a város vagy én?

JÁTSSZÁK: Homonnai Katalin, Nyakó Júlia, Pallagi Melitta, Nina Sabo Nika, Ivančić Deni Sanković, Nagypál Gábor, Sipos György, Lovas Dániel
DRAMATURG: Gyarmati Kata
DÍSZLET-JELMEZ: Boros Ria
FÉNY: Berta Ninett
ZENEI VÁLOGATÁS: Edvin Liverić
RENDEZŐ: EDVIN LIVERIĆ
BEMUTATÓ: 2019. SZEPTEMBER 22.