Nyaralás – Jacques Tati filmjei inspirálták a Bozsik Yvette Társulat premierjét

2019 szeptember 16. hétfő, 7:00

A Bozsik Yvette Társulat legújabb táncelőadása a humor, a groteszk, az abszurd, a színházi eszközök, a tánc és az akrobatika dinamikus váltakozására épül.

A darabban szereplő táncművészek jól felismerhető, tipikus karaktereket ábrázolnak, akik valahol egy időben és térben találkoznak életükben először, majd elválnak útjaik.

A figurákban felismerhetjük saját esendőségünket, bukdácsolásunkat, átélhetjük a commedia dell’arte és a némafilmek világának vidám és melankolikus pillanatait. Felidézzük gyermekkorunkat és fiatalságunkat, az utazások legabszurdabb pillanatait.

A Nyaralás című előadást részben Jacques Tati filmjei inspirálták, de az alkotók saját élményeiből építkező, azok alapján született táncszínházi mű. A különböző jelenetek és a koreográfia álomszerű, de egyben naturális világa, valamint a szereplők játékos ábrázolása lesznek a darab meghatározó elemei, így ismét a tánc és a színház találkozik izgalmas egységet alkotva a Bozsik Yvette Társulat előadásában. 

Táncolják:

Hasznos Dóra, Hortobágyi Brigitta, Samantha Kettle, Krausz Alíz, Hegedűs Zsófia, Sebestyén Tímea, Széki Zsófia, Gombai Szabolcs, Krizsán Dániel, Vati Tamás, Aradi Zsolt, Indrei Ábel, Kalmár Attila, Zambrzycki Ádám

tér: Vati Tamás    fény: Pető József

jelmez: Bati Nikoletta   zene: Philippe Heritier

próbavezető, asszisztens: Soós Erika

koreográfus: Bozsik Yvette

Bemutató: 2019. szeptember 22. Nemzeti Táncszínház