Színházak éjszakája – Hajóbejárás, nyílt próba és afterparty a TRIP hajón

2019 szeptember 19. csütörtök, 15:09

Premier előtt leshetnek be a nézők két előadásba is a TRIP hajón a Színházak éjszakáján.

Fotó: Kárpáti Fanni

A nyitóprogram 11.30-tól a Szerelem Na’Conxypan-ban – A lányok című cirkusz-színház, amely egy készülő, az újcirkusz eszköztárát használó trilógia első része. Szereplői a Baross Imre artistaképző növendékei.

17.00 órától a MIT – Az ember tragédiája rövidítve áll premier előtt színpadra, melyben három fiatal színész – Staub Viktória, Baki Dániel és Georgita Máté Dezső – vállalja a lehetetlent: kevesebb, mint másfél órában színre vinni a magyar drámairodalom egyik legnagyobb alkotását és megmutatni, hogy Az ember tragédiája sokkal közelebb áll hozzánk, mint gondolnánk.

MIT – Az ember tragédiája / Fotó: Kiss Zsuzsanna

Az előadások közötti időben maga a helyszín kapja a főszerepet: a TRIP bázisa, a muzeális értékű veterán hajó a magyar dunai-tengeri flotta utolsó, még meglévő tagja, amely szolgált a Fekete- és a Földközi-tengeren is. Titkait Hadnagy Gábor hajóskapitány mutatja meg a 13.00-kor és 16.30-kor kezdődő hajóbejáráson.

20.00-tól vendégművészként az idén 10 éves Duda Éva Társulat akrobatákkal és tűzzsonglőrökkel kiegészülve veszi be a TRIP hajó színpadát. VIRTUS című előadásuk a kortárs tánc és az újcirkusz világát ötvözi, sajátosan magyar ízzel.

Na’Conxypan-ban – A lányok / Fotó: Kiss Zsuzsanna

A TRIP mindezeken túl a 22.00-kor Színházak Éjszakája hivatalos afterparty helyszíne is, így biztosan nem lesznek üres percek szeptember 21-én a Batthyány tértől két percre, a Szilágyi Dezső tér 2-es mólójánál horgonyzó TRIP hajón.