Ifjúsági programot hirdet a k2 Színház

2019 szeptember 21. szombat, 15:14

Megkezdte hatodik évadát a k2 Színház: szeptember végén ismét egy-egy tantermi bemutatóval jelentkeznek, ezzel ötre gyarapítván hasonló előadásaik számát.

Szeptember 26-án a MU Színházban Benkó Bence rendezésében kerül bemutatásra Petőfi Sándor Az apostol című műve, a szerepeket Piti Emőke, Király Dániel és Pálóczi Bence játssza.

Szeptember 27-én Fábián Péter vezényletével a Kosztolányi Dezső Nero, a véres költő című regénye alapján készült Ki vele, Néró! premierje várható. Az előadást a Benczúr Házban mutatják be Gyöngy Zsuzsa, Domokos Zsolt és Formán Bálint színészi segédletével.

Ezen események alkalmából a társulat életre hívta a k2 Ifjúsági Programot, amely, reményeik szerint a további évadokban újabb előadásokkal és projektekkel bővülhet majd, valamint magába foglalja az immár negyedik éve sikerrel megrendezett k2 Színjátszó Tábort is, ahová továbbra is szeretettel várják a lelkes fiatalok jelentkezését.

Az Ifjúsági Program előadásaival kapcsolatban a társulat közleményt adott ki:

„Kedves Emberek!

Társulatunk 2017 óta foglalkozik a középiskolás korosztályt megszólító előadások létrehozásával. Előadásaink a legkülönbözőbb, fiatal felnőtteket érintő problémákkal foglalkoznak, mégis kimutatható bennük néhány közös motívum: az önálló, szabad gondolkodásra késztetés, a több nézőpont felmutatásának igénye, a provokáció és kérdezés, valamint a kritikai gondolkodásra, a véleményformálásra való nevelés szándéka.

Ifjúsági Programunkban megtalálhatóak a középiskolai olvasmánylistán kötelező, vagy ajánlott olvasmányként feltüntetett művekből készült színpadi adaptációk (Antigoné, Az apostol, Ki vele, Néró!), az érettségi előtt álló korosztálynak szóló, történelmi kérdésekkel foglalkozó előadás (Hűség – Robert Merle “Mesterségem a halál című regényéből), valamint a klasszikus irodalmi alapművet nélkülöző, kimondottan egy diákságot érintő problémával foglalkozó, kortárs magyar drámából született produkció is (Rinocéroszok).

Előadásaink mindegyikéhez tartozik levezető beszélgetés, vagy feldolgozó foglalkozás. Fontosnak tartjuk, hogy a diákok – mindamellett, hogy minőségi színházi élményben részesülnek – elmondhassák véleményüket az előadásban felmerülő problematikáról, kérdezhessenek, vitatkozhassanak, illetve, hogy a bennük felgyűlt gondolatoknak és érzéseknek játékosan, színészeink közreműködésével adhassanak hangot.

A k2 Ifjúsági Program előadásai havi rendszerességgel megtekinthetők A MU Színházban, illetve a Benczúr Házban, de mindegyik produkció alkalmas arra, hogy osztálytermi körülmények között is előadható legyen, így szívesen utaztatjuk azokat középiskolákba Budapestre, vidékre és a határontúlra is.

Köszönjük, ha osztjátok és eljut sok emberhez, főleg a tanár-diák vonalon. Ezer hála és szeretet!

A k2 Színház csapata”