Operetthíd – Gálaműsort tartottak a kijevi operettszínház társulatával

2019 szeptember 26. csütörtök, 21:38

A Kijevi Nemzeti Akadémiai Operettszínház nyolc szólistája is fellépett a Budapesti Operettszínház színészeivel az Operetthíd című gálaműsorban szerdán este.

A gálán az operettirodalom gyöngyszemei mellett Wolfgang Amadeus Mozart, Bernstein és Rossini művei is hallhatók – hívta fel a figyelmet a gála előtt tartott sajtótájékoztatón Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója.

Fotó: Budapesti Operettszínház

Az esten fellépett Anatolij Pogrebnyi, Mariana Bodnar, Arszen Kurbanov, Halina Hrehorcsak-Odrünszka, Igor Levenec, Olena Arbuzova, Olexander Csuvpülo, Valerija Tulisz, Bordás Barbara, Homonnay Zsolt, Laki Péter, Lukács Anita, Szendy Szilvi és Vadász Zsolt.

A gálát Somogyi Szilárd rendezte, Okszana Madaras és Pfeiffer Gyula vezényelt, a koreográfus Lénárt Gábor, közreműködött a Budapesti Operettszínház Zenekara és Balettkara.

Ljubov Nepop, Ukrajna magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete emlékeztetett arra, hogy 2014 óta tart az együttműködés a Kijevi Nemzeti Akadémiai Operettszínház és a Budapesti Operettszínház között, és azóta évről évre rendszeresen hívják vendégszerepelni a budapesti művészeket egy közös gálaműsorra.

A kultúra és a művészet a legjobb eszköz, hogy az országok közelebb kerüljenek egymáshoz. A műsor szimbolikus címe is erre utal, az Ukrajna és Magyarország közötti kulturális hídra – hangsúlyozta Bogdan Sztrutinszkij, a Kijevi Nemzeti Akadémiai Operettszínház igazgatója és művészeti vezetője.

Fotó: Budapesti Operettszínház

Stefuca Viktória, az Ukrán Országos Önkormányzat elnökhelyettese arról szólt, hogy céljuk az ukrán kultúra interpretálása Magyarországon. Mint mondta, az Operetthíd az első nagyobb projektjük, de további nagy terveik vannak.

Kijev legrégebbi állandó színházában, amely 1907-ben nyitotta meg kapuit, 1934 óta lelt otthonra az operett műfaja. A teátrum ma, az állami díjakkal elismert Bogdan Sztrutinszkij vezetése alatt számos magyar művet tart műsorán.

Forrás: MTI