Mucsi Zoltánnal mutatja be A király beszédét a József Attila Színház

2019 október 04. péntek, 17:08

Mucsi Zoltán először vendégeskedik Nemcsák Károly igazgatása alatt a teátrumban, a bemutatót október 5-én tartják.

Fotó: Kállai-Tóth Anett / József Attila Színház

A József Attila Színház ajánlója:

A király beszéde című filmet 2010-ben mutatták be Thomas Hooper rendezésében. A történelmi filmdráma tizenkét Oscar-jelölésből négyet tudott díjra váltani. A Colin Firth és Geoffrey Rush főszereplésével életre keltett történelmi dráma a József Attila Színház Film évadának első bérletes premierje.

Fotó: Kállai-Tóth Anett / József Attila Színház

Fila Balázs negyvenéves kora ellenére még mindig a fiatal generációt képviseli. Épp annyi, mint az általa megformált VI. György a trónra kerülésekor. A zord beszédtanárt Mucsi Zoltán alakítja, aki először vendégeskedik Nemcsák Károly igazgatása alatt.

Fotó: Kállai-Tóth Anett / József Attila Színház

Habár az előadás – akárcsak a film – sokszereplős, mégis inkább tűnik két ember történetmesélésének. A szituációk megértését segítő kettes-hármas jelenetekben izgalmas villanásokat láthatunk, az előadást mégis a két főszereplő viszi a hátán.

Fotó: Kállai-Tóth Anett / József Attila Színház

Már a fotóspróbán érezni lehetett a siker szelét, de a házi főpróbán végig söprő ováció magáért beszél. A klasszikus színház kedvelőit éppúgy, mint a filmek szerelmeseit, október 5-től várja A király beszéde a József Attila Színházban Hargitai Iván rendezésében. (x)