Októberben 3 bemutatót tart a Spirit Színház

2019 október 04. péntek, 16:26

Októberben három olyan premier is lesz a Spirit Színházban, amely először látható magyarországi színpadon.

Október 10-én Neil Simon: A londoni lakosztály című művét tekintheti meg a közönség. Az előadást Jantyik Csaba rendezi, aki szerepel is a darabban mások mellett Hegyi Barbara és Trokán Anna partnereként. Október 20-án Pozsgai Zsolt: Gina és Fidel című darabját mutatja be a színház. Gina Lollobrigida és Fidel Castro egyedülálló történetét Gubík Ági és Jantyik Csaba adja elő. Október 30-án kerül színre Léner András rendezésében, Borbáth Ottília tolmácsolásában Polcz Alaine: Asszony a fronton című műve.

A londoni lakosztály Neil Simon világhírű drámaíró tollából született mű, a vígjátékot 1996-ban filmesítettek meg, többek közt Julia Louis-Dreyfus főszereplésével. A Spirit Színházban Ungvári Tamás emlékére mutatják be a darabot, aki a színház számára fordította a művet. Négy történetet kísérhetünk figyelemmel egy londoni szálloda falai között. Szerelem, egy haláleset, könnyek és humor. Előadja: Hegyi Barbara, Jantyik Csaba, Magyar Vazul, Mészáros Tamás, Nagy Enikő és Trokán Anna.

Az ausztriai és bolgár színházak sikerei után Magyarországon is látható Pozsgai Zsolt műve, a Gina és Fidel. A XX. század közepén szexszimbólumként ismertté vált Gina Lollobrigida a színészettel felhagyva újságíróként kezdett tevékenykedni. Havannai látogatásának oka, hogy Fidel Castróval televíziós interjút készítsen. Óriási szócsatáknak és romantikus pillanatoknak lehetnek szem- és fültanúi a nézők. Fidel Castro soha nem látott oldaláról ismerhetik meg a nézők, valamint Gina Lollobrigida kislányos énjébe is bepillanthatnak. Rozgonyi Ádám adaptálta és rendezi a művet. Gina szerepében Gubík Ági, Fidel Castróként Jantyik Csaba látható. Az előadást Kutik Rezső gitárszólója teszi különlegessé a kort megidéző kubai és olasz dallamokkal.

Október 30-án Polcz Alaine író és pszichológus Asszony a fronton című művének adaptációját mutatja be a Spirit Színház. Léner András alkalmazza színpadra, Polcz Alaine-t Borbáth Ottília személyesíti meg és meséli el az írónő saját szavaival a második világháborúban átélt borzalmakat.