Nem csak a király, néha az író is dadog – Dragomán György lesz az IRodalmi KÁvéház vendége

2019 október 11. péntek, 12:19

Irodalmi beszélgetések, színészbörze, kiállítás megnyitók – színes kiegészítő programok várják egész évadban a József Attila Színház nézőit.

Dragomán György / Fotó: Polyák Attila

Múlt hétvégén mutatta be Fila Balázs és Mucsi Zoltán főszereplésével A király beszéde című drámát a József Attila Színház. A dadogó király és az ausztrál beszédterapeuta közös munkája egy legendás barátság megszületése is. Nem szimplán a tiszta beszédhez vezető rögös út elevenedik meg a színpadon; VI. György legféltettebb titkai is napvilágot látnak, hisz ezekben rejlenek e kivételes intelligenciájú férfi beszédhibájának miértjei is.

A tavaly indított IRodalmi KÁvéház új ruhát öltött. Első vendége október 14-én, 18:00 órakor Dragomán György lesz. A marosvásárhelyi születésű író tinédzserként költözött Magyarországra. Angol- filozófia szakon tanult. Egyetemi évei alatt írta első regényét, a Pusztítás könyvét. Ezt követte A fehér király, melyet több mint harminc nyelvre lefordítottak. Generációjának egyik legelismertebb írója. Kevesen tudják róla, hogy gördülékeny írói stílusa ellenére a mindennapi életben dadog.

Huszárik Kata

Dragomán György beszélgetőpartnere Huszárik Kata lesz. Arra keresik közösen a választ, vajon az életünkben fellépő törések, akadályok, titkok és félelmek milyen módon befolyásolják mindennapjainkat.