AZ INFLUENCER – A Babits Színház az instafilter mögé néz

2019 október 12. szombat, 16:19

Influnecer. A trendi kifejezés olyan közösségi médiaszemélyiséget takar, aki posztjaival, videóival tömegeket szólít meg.

Szórakoztat, miközben saját magából csinál hirdetőfelületet: világmárkák, szolgáltatások veszik igénybe szolgáltatásukat: hogy témáikkal mindig a figyelem középpontjában vannak. A Babits Színház produkciója az instafilter mögé néz: az embert keresi a promóciós termékek mögött.

Ajánló a Babits Színház darabja elé:

Zsofyka, a népszerű fiatal influencer egy tragédia kapcsán ráeszmél, nem élheti tovább azt az életet, amely kényszeres figyelemhajhászatból posztok, videók, sztorik gyártásából, trendek hajkurászásából- és végső soron saját hazugságaiból áll. Van-e kiút onnan, ahol minden kapcsolatot felülírt a hájp? Milyen élet az, amiben a közösségi média helyet cserél a valósággal? Hihetünk egy kényszeres öncsaló vallomásának?

A darab a 2019-es OnaBona művésztelepen született Csongrádon. Az alkotók a Babits Mihály Kamaraszínház tagjai. A helyszín is különleges: az Óvóhely Kultúrbunker az egykori hírhedt Shanghai Bár helyén, az ötvenéves években létrehozott hidegháborús katonai atombunkerben nyílt meg egy éve, a Bartók Béla út 60-as szám alatt. A bunkerben kialakított kulturális központ a legkülönbözőbb művészeti ágaknak ad teret a kiállításokon át az irodalmi esteken túl az akusztikus koncertekig.

Az előadást kifejezetten ajánljuk a Social Media függőségnek és az Influencer-jelenség káros hatásainak leginkább kitett generációnak: kamaszoknak és szüleinek, iskoláknak beszélgetésindítóként arról, hol ér véget az Instagram és hol kezdődik a valóság.

Zsofyka: Endrész Aliz

Troll: Braun Barna

Rendezte: Kaj Ádám

Írta: Braun Barna

JEGYVÁSÁRLÁS: https://ovohely.jegy.hu/program/az-influencer-107919

Jegyfoglalás (diákcsoportoknak kedvezménnyel): azovohely@gmail.com / 06205951217