“Lubickolok, az egyik kedvenc szerepem lett” – Janza Kata az Apáca Show zárdafőnöke

2019 október 17. csütörtök, 9:49

Október 16-án és 17-én a Papp László Budapest Sportarénában is bemutatják az Apáca Show musicalt, melyben Janza Kata a zárdafőnöknőt alakítja. A színésznő a felkészülés folyamatáról és arról is mesélt, miért fontos, hogy a nagy tér ellenére ne változzon a játék ritmusa és stílusa. Lapszemle.

Az nlc.hu cikkéből:

Az Operettszínház színésznője az interjúban kifejtette, hogy nyilván nagyobb gesztusokkal és hangerővel kell játszaniuk majd, hogy elérjenek a nézőkhöz az Aréna színpadán.

Fotó: Operettszínház

“Annyira egyben van a darab, és annyira egyben vagyunk mi, hogy igazából nem kell jobban odatenni magam. Szente Vajk rendezővel nagyon gondosan ügyeltünk arra, hogy a viccelődés ne legyen sok, ízléses legyen. Fontos, hogy a nagy tér ellenére ne változzon a játék ritmusa és stílusa. Az én szerepemben is akkor jönnek ki jól a poénok, ha jó tempóban, ízléssel viccelek” – vallotta színésznő.

Janza Kata úgy fogalmazott, mindig izgalmas egy filmadaptáció, mert az emberek automatikusan hasonlítgatnak. “Fejben kiosztjuk a szerepeket. Én magamat sosem osztottam volna erre a szerepre, és a tejfelszőke Peller Annáról sem jutna eszembe elsőre Whoopi Goldberg karaktere, pedig ma már nem is kérdés, hogy csodálatosan játssza. Erre valók a dramaturgok és a rendezők, hogy meglássák bennünk a lehetőséget: kinél a humort, kinél a temperamentumot” – mesélte.

Arra a kérdésre, hogy a bemutató előtt milyen volt találkozni egy igazi apácával, úgy felelt: “A bajai bemutató előtt találkoztam Eszter nővérrel. Még előtte tisztáztuk, hogy nincsenek tabuk a beszélgetésben. Meg is kérdeztem, hogy volt-e szerelmes életében. Elárulta, hogy igen, a főiskolás éveiben, de most ez a szerelem az Istennel nagyon boldoggá teszi. Benne nincsenek kérdések ezzel kapcsolatban.”

Apáca Show / Fotó: Operettszínház

Janza Kata úgy vélekedett, olyan szerepeket is eljátszott, amelyek másnak nem adathattak meg.

“Három nagy szerelmem volt: az Elisabeth, a Jekyll és Hyde, valamint az Anna Karenina. Ebből a Kareninát nem játszottam el, de mint néző rajongásig imádom a darabot. Az Elisabeth-et több évig játszottam, velem ismerték meg az emberek. A Sunset Boulevard női főszerepe viszont még szerepálmom. Bármelyik színházhoz kerül itthon, szeretném jelezni, hogy gondoljanak rám a castingon. Valamiért ott motoszkál bennem. Ráadásul ha találkozom egy rendezővel, megkapom, hogy te Janzus, neked a Sunset Boulevard-ban kellene játszanod!”

A teljes interjút ITT olvashatják!

Forrás: nlc.hu