Pierre Richard filmjéből készül előadás a József Attila Színházban

2019 október 21. hétfő, 9:46

Magas szőke barna férfi felemás… címmel megkezdődtek a József Attila Színház legújabb bemutatójának próbái.

Simon Kornél első alkalommal rendez a József Attila Színházban. Ahogy azt egy interjúban elárulta, kivételes helyzetben van, hisz szabad kezet kapott a szereposztás megálmodásakor. Balla Esztert hosszú évek után láthatjuk újra az angyalföldi színpadon, míg Bercsényi Péter Yanként először lép ezekre a deszkákra.

Balla Eszter és Bercsényi Péter / Fotó: József Attila Színház

Balla Eszter és Bercsényi Péter / Fotó: József Attila Színház

Ahogy a 2019/2020-as évadban minden alkotás, így ez az előadás is egy korábban bemutatott film színpadi adaptációja. A magyar cím ellenére – habár ez is egy a Pierre Richard-sikerek közül – ez a darab „A magas szőke+két szőke” feldolgozása.

Az ember fia, ha légyottra készül, jobban teszi, ha elővigyázatos. Yan, a divatos, kissé félszeg és gátlásos festő azonban nincs tisztában ezzel az aranyszabállyal. Élete nagy szerelmét várja azzal a nem titkolt szándékkal: váljanak valósággá a vágyak!Azonban nem számol a csábos, szexi és fiatal szomszédasszonnyal, valamint annak féltékeny urával sem, aki nem érkezik üres kézzel. Nem lenne francia vígjáték, ha nem a legrosszabb pillanatban sülne el egy játéknak hitt fegyver… Az alapízek elkészültek, fűszernek már csak két bamba rendőr hiányzik, és kész is egy hamisítatlan és fergeteges vígjáték receptje.

A Magas szőke barna férfi felemás… premierje december 7-én lesz a József Attila Színházban.