Betartani a törvényt vagy áthágni azt? – Kincses sziget a Magyar Színházban

2019 október 28. hétfő, 7:50

Robert Louis Stevenson azonos című regénye és élete nyomán készül musical a Magyar Színházban Halasi Dániel rendezésében.

Kalózokról, titkos térképekről, elásott kincsekről filmek és könyvek sokasága szól, de aki nem ismeri Robert Louis Stevenson Kincses Szigetét az nem is tud semmit az igazi kalózkalandokról. 

A XVIII. században járunk az egyre növekvő izgalomban és feszültségben egymást követik a váratlan és romantikus fordulatok. Kalózok, banditák, tengerészek, és a mindenki általáhított kincs. 

Halasi Dániel

Az író Stevenson a fia kedvéért kezdett bele Jim Hawkins és John Silver kalandos történetébe ez is az oka annak, hogy ennél ifjúságibb a sztori már nem is lehetne. A betegeskedő kisfiút kalózmesékkel szórakoztatja a papája. Elsőként a Benbow Admirális fogadó elevenedik meg, ahol a kalózok az elhunyt Flint kapitány erőszakkal megszerzett és titokban elrejtett kincse után vadásznak.  A fiú is elhatározza, hogy megkeresi. Már csak az a kérdés, kié lesz a hőn áhított kincs…  

Mahó Andrea

Matróznak jobb lenni, vagy kalóznak? Betartani a törvényt vagy áthágni azt? Az egyik oldalon mesés kincsek várnak, kalanddal teli élet kötelezettségek nélkül, míg a másikon a töredéke sem garantált…

Egyáltalán, van lehetőség választani? – ezekre a kérdésekre is választ keres a látványos és izgalmas zenei világú előadás. 

Veréb Tamás

Korosztálytól függetlenül 1884 óta nemzedékek lelkesednek a történetért izgalommal és örömmel. Az előadás Stevenson életére is reflektál. A két idősíkon játszódó cselekmény nem csak a klasszikus történetet meséli el, hanem betekintést enged a mű keletkezésének részben tényeken alapuló, részben elképzelt részleteibe. Az előadás zenés és látványos. A legmodernebb és elérhető színházi technikát használjuk, hogy minél erősebb hatások érjék a nézőket a maradandó élmény érdekében.

Bősz Mirkó

A darabot fordította: Krégl János.
Dalszövegek: Cseh Dávid Péter
Díszlet-jelmez: Kovács Yvette Alida

Rendező: Halasi Dániel

Főszerepekben: Veréb Tamás/Pásztor Ádám, Mahó Andrea/Benkő Nóra, Bősz Mirkó/Calderale Federico Joshua, 

fotó: Juhász Éva