Decemberben mutatják be a Diótörőt az Operettszínházban

2019 október 30. szerda, 8:00

A decemberi hónap eljövetele nemcsak a tartós hideg beköszöntét jelenti, hanem az ünnepi fényekbe öltöztetett utcákat, a karácsonyi vásárok forgatagát és a frissen illatozó sült gesztenye illatát.

Elkezdődik a karácsonyi készülődés is, melynek egyik elengedhetetlen eleme a Diótörő. A 2019/20-as évadban, különleges ünnepi meglepetésként a Budapesti Operettszínház is színpadra állítja a klasszikus balettet.

A Diótörőt – amely Győrben és a Bécsi Állami Operaházban már óriási sikerrel, teltház előtt bemutatkozott – a Magyar Táncművészeti Egyetemmel közösen mutatják be, Harangozó Gyula rendezésében és koreográfiájával.

A főszerepekben az egyetem végzős növendékeit is láthatják majd, de mindenféle korosztály képviseli magát az előadásban, melyben a Carousel című musicalben szereplő ifjú tehetségek is újra színre lépnek.

Klára hercegnő szerepében Kozmér Alexandra (a Magyar Állami Operaház első magántáncosa), Ottlik M.Laura (a Budapesti Operettszínház címzetes magántáncosa) és Szelényi Dorka mutatkozik be, Diótörő hercegként Gallai Zsolt (a Budapesti Operettszínház címzetes magántáncosa), Sík Milán (szintén a Budapesti Operettszínház címzetes magántáncosa) és Somai Valér lép színpadra.

Az előadás során közreműködik a Budapesti Operettszínház Balettkara és Zenekara, vezényel Pfeiffer Gyula.

Mivel a világ legnépszerűbb gyerekbalettjéről van szó, természetesen a kicsiket is szeretettel várják, a darab megtekintését 6 éves kortól javasolják.

Forrás: Budapesti Operettszínház