Dalok a Kispipából – 5 éves Fesztbaum Béla estje

2019 november 08. péntek, 8:34

Egy, talán két előadásnak indult 2014 novemberében a Dalok a Kispipából című Seress Rezső-est.

Fesztbaum Béla az estről:

“A szerkesztés és a Kék Duna Szalonzenekarral közös örömteli és gyors próbák alatt meg sem fordult a fejemben, hogy a Társaskör felkérése – amiért Harsányi Marinak örökké hálás leszek – eddigi szakmai életem egyik legfontosabb és legemlékezetesebb előadását hozza el. Felemelő élmény a zenekarral és a közönséggel együtt újra és újra találkozni a Seress legendával, keresni a titkot, miként képes egy képzetlen, egy ujjal pötyögő kocsmazongorista életműve érvényesen megszólalni napjainkban is.

Egy, vagy talán két alkalomnak indult, és most eltelt 5 év és közel 35 előadás. A közönség szeretete műsoron tartotta Seress Rezső történetét és keserű, fanyar, édes-bús dalait. A nagyszerű zenekarnak, az est zenei anyagát CD-n megjelentető Rózsavölgyi Kiadónak és mindenekelőtt az otthont adó Óbudai Társaskörnek szívből köszöni, a kis Seress nevében is: Fesztbaum Béla.”

“Seress Rezső azt vallotta magáról – természetesen dalban -, hogy csak ‘átutazó’ itt a Földön. Átutazott, de itt maradt. Örökségként, mementóként, hangulatként, amitől ma is gazdagodhatunk lelkünkben. Ezt az érzést közvetíti ezen az estén nagy beleéléssel és alázattal Fesztbaum Béla.” (Göbölyös N. László – Gépnarancs)

Szerkesztette és közreműködik: Fesztbaum Béla, Kék Duna Koncert-Szalonzenekar, művészeti vezető: Berki Sándor.

2019. november 24., 17:00, Óbudai Társaskör – Till Ottó-terem
Belépőjegy egységesen: 3000 Ft
Jegyvásárlás lehetséges személyesen az Óbudai Társaskör és a Zeneakadémia jegypénztárában, valamint online a jegymester.hu oldalon.