HírHalász Programot indít a k2 Színház

2019 november 12. kedd, 9:04

A k2 Színház az Ifjúsági Programja mellett decemberben elindítja HírHalász Programját is, melynek keretében havonta egy előadást hoz létre hírekből, elsőként a Stúdió K-ban.

„Hírek nem rengetik meg a világot, csak az események. De mire hírt szerzünk róluk, már kész, vége, nem lehet rajtuk változtatni. A hírek csak felzaklatják a világot.” (Dürrenmatt: A nagy Romulus)

A társulat író/rendezői éjszaka és hajnalban kiHalásszák az aznapi hírfolyam legizgalmasabb híreit, majd ezekből reggel tízre darabot írnak, napközben a k2 és a Stúdió K színészei bepróbálják a hirtelen szült hír-drámát, délutánra felépül a díszlet, elkészülnek a jelmezek, hattól fényezés, héttől meg hadd szóljon. Rólunk. Nekünk. Egyszeri alkalommal, akkor és ott, itt és most. Híreken keresztül reflektálva a mai magyar valóságra, vagy arra, amit annak hiszünk.

A k2 Színház a HírHalász Programmal Halász Péter hírszínháza előtt is tiszteleg. Az előadást közönségtalálkozó követi.

CUCLI – I. RÉSZ
a k2 Színház HírHalász Programja

Író/rendező:
Fábián Péter, Benkó Bence. Színművészek ezen az estén: Gyöngy Zsuzsa, Pallagi Melitta, Sipos György, Borsányi Dániel és egy mindig rejtélyes vendégművész, aki ezen a napon Borsi-Balogh Máté, az Örkény István Színházból. Látványtervező(k): Horváth Jenny, Szakács Ferenc. A beszélgetést vezeti: Csáki Judit.

2019. december 3.
Stúdió K Színház