Üzenjünk Brüsszelnek! a Trafóban – Részvételi színház a Stereo Akttal

2019 november 14. csütörtök, 7:40

A Zimmertheater Tübingennel közösen, eredetileg Németországban létrehozott, civil lakosok közreműködésével megvalósuló részvételi színházi előadás magyarországi premierje a dunaPart fesztivál keretében látható.

Az alkotók ajánlója:

Ha egy történész a jövőből a 2010-es évek krízishangulata alapján próbálná megítélni, hogy milyen állapotban van az EU, valószínűleg nem jósolna nagy jövőt a szövetségi rendszernek. Tényleg kiüresedett maszlag az Európa-brand, vagy csak hullámvölgybe került az európai életérzés? Mi történt az európai ideával?

Fotó: Marko Knab

A STEREO AKT Eurohumanoid robotjai az EU 2.0 létrehozásán fáradoznak. Helyi polgárok részvételével egy fókuszcsoportos kutatásba fognak, hogy megértsék, mik az átlagos európai ember vágyai, rémálmai és bűnei. Megfigyeléseik által talán mi is megérthetjük, hogy mi a teendő az EU-val: kozmetikai beavatkozás, ráncfelvarrás vagy újraélesztés a következő lépés?

Fotó: Jens Volle

Az élőben komponált akusztikus és vizuális világ, valamint az állandóan változó összetételű fókuszcsoport által minden este új, friss, élő esemény születik, ahol a közönség sem pusztán megfigyelője, hanem aktív alakítója ennek a nem hétköznapi kutatásnak.

Fotó: Jens Volle

A Zimmertheater Tübingennel közösen, eredetileg Németországban létrehozott, civil lakosok közreműködésével megvalósuló részvételi színházi előadás magyar nyelvű fesztivál különkiadása a Bánkitó Fesztiválon debütált, a hivatalos, színházi premierre a Trafó Kortárs Művészetek Házában kerül sor 2019 végén.

Fotó: Jens Volle

Szereplők: Borsos Luca, Göndör László, Julia Jakubowska, Vass Imre. Grafikus-animátor: Ásmány Zoltán. Zene, hang design: Bartha Márk. Díszlet: Stephan Potengowski. Jelmez: Raissa Kankelfitz. Produkciós asszisztens: Sophie Eckhardt, Ilja Mirsky, Tési Dóra. Fény, technikai vezető: Jankó Mátyás. Dramaturg: Thury Gábor. Producer: Mayer Dániel. Rendező: Boross Martin.

Fotó: Boross Martin

STEREO AKT – Zimmertheater Tübingen:
European Freaks – Üzenjünk Brüsszelnek!
november 26. 20:00
november 27. 21:00

A november 27-i előadás angol nyelven a dunaPart5 – Kortárs Előadóművészeti Platform keretében látható