“Színház, ami felmelegít”

2019 november 15. péntek, 12:29

(X) A József Attila Színház repertoárjában kicsik és nagyok egyaránt megtalálják, ami egy borongós, téli napon jókedvre deríthet. Legyen az egy 30 éves mese, vagy egy fergeteges francia vígjáték színpadi verziója…

November végén mutatkozik be a Gaál Erzsébet Stúdiószínpadon A nagy négyes. Ronald Harwood 1999-ben írt színdarabját Dustin Hoffman vitte filmvászonra nagy sikerrel.

A keserédes történet fő kérdése: vajon begyógyulhatnak-e valaha hosszú idők óta hurcolt sebek? A darab négy operaénekes pletykákkal, sérelmekkel és titkokkal terhes múltjáról éstündöklő sikereiről szól.

Cecily (Vándor Éva), Reggie (Ujréti László) és Wilfred (Kerekes József) az idei évben csatlakoznak a művészotthonban évről-évre megrendezésre kerülő koncerthez, amely Verdi születésnapján emlékezik a híres zeneszerzőre. Ez az alkalom azért is más, mivel Reggie ex-felesége, Jean (Fehér Anna), aki harminc éve hagyta faképnél a híres kvartettet, ismét feltűnik a színen.

A Mikulás ezúttal egy fergeteges francia vígjátékot hoz a József Attila Színház nézőinek. December 7-én mutatják be a Magas szőke barna férfi felemás… című, előadást, melynek főszerepét Balla Eszter és Bercsényi Péter játssza. A Macskafogóhoz hasonlóan, ez is egy, már korábban bemutatott film adaptációja, a francia ’A magas szőke+két szőke’ feldolgozása.

Elcsábítani a másik feleségét csak a legnagyobb körültekintés mellett érdemes. Ezt az ősi szabályt felejti el Yan, a divatos és kissé gátlásos festő.

A helyzet csak fokozódik, amikor betoppan a szexi szomszédasszony, annak féltékeny ura, a kiszemelt szerető férje, hősünk legjobb barátja és a rúdtáncosnak készülő takarítónő, két balfék rendőrrel karöltve. Ráadásul, van egy mindig rosszkor elsülő fegyver és egy rosszkor becsapódó ajtó.

Szeptember óta fut hatalmas sikerrel a Szente Vajk által rendezett Macskafogó. A nagy érdeklődésre tekintettel ezt tűzte szilveszter éjjel is műsorra a színház, extrákkal fűszerezve.

Grabowski, Safranek, Mr. Teufel, Lusta Dick meg a négy gengszter meglepetések hadával készülnek az óév búcsúztatására.

fotó: Kállai-Tóth Anett,

forrás: József Attila Színház

(X)