Miért ne nézzük meg a Scallabouche Frank Stein című előadását?

2019 november 19. kedd, 14:33

A Frank Stein a Scallabouche Színház egyik közkedvelt darabja – Szalontay Tünde, Jászberényi Gábor és Messaoudi Emina szereplésével látható, Alexis Latham rendezésében.


Aki már látta a Scallabouche Színház előadásait, jól tudja, hogy minden alkalommal meglepetés érheti, hiszen az improvizációs technikák és a történetmesélés egyvelegének köszönhetően csupán egy alkalommal látható az adott darab abban a formában.

A Frank Stein előadásra is ez a jellemző és arra keresi a választ, hogy vajon a gonosz lény mindenkiben ott munkálkodik és csak várja a pillanatot, hogy kitörhessen? Feltámadhat a szörnyeteg másokban a történeteinken keresztül? A Frank Stein című színpadi mű ezzel a témával foglalkozik mégpedig igazán kivételes formában; a darabban megjelenő történeteket az alkotók kihallgatták és rögzítették tömegközlekedési eszközökön Budapesten és Londonban.


A darabot kifinomult humoráért és a legjobb színészi alakításért díjazták az RS9 OFF független színházi fesztiválon.

Jászberényi Gábor néhány szóban összefoglalta, hogy a nézők azért kerüljék a Jurányi Ház második emeletén játszódó Frank Stein című darabot, mert ez a darab túlságosan is a valóságról szól, rólunk, emberekről és mindarról, ami velünk is megtörténhet. Időben figyelmeztett mindenkit!