Egyedül a színpadon – Decemberi Jó kérdés a Katonában

2019 november 22. péntek, 9:04

A monodrámák világába kalauzol a Színházi Társaság sorozatának decemberi állomása. Vendégek: Bálint András, Fullajtár Andrea, Járó Zsuzsa.

Mikor mer belevágni egy színész abba, hogy monodrámával álljon színpadra? Miért tartanak sokan tőle? Miért hálás műfaj? Személyesebb viszonyt követel-e a történet? Partnerek híján milyen kapaszkodók vannak a színpadon?

A Magyar Színházi Társaság 2017 őszén indította beszélgetéssorozatát, amelyen szakmai témák kerülnek elő, de nem csak a szakma, hanem a színház iránt érdeklődők részvételére számítva. A sorozatban a Katona József Színház Kantinjában alkalmanként három színházi alkotóval és egy moderátorral elvont, elméleti rétegproblémák és álkérdések helyett fontos, valódi, alkotókat és nézőket egyaránt foglalkoztató és érdeklő felvetéseket járnak körbe. Bennfentességtől mentesen azt szeretnék megmutatni, hogy egy-egy témáról lehet másképp gondolkodni, és ezek az akár markánsan eltérő vélemények mind lehetnek érvényesek.

Beszélgetőtársak: BÁLINT ANDRÁS színművész, a Radnóti Színház tagja; FULLAJTÁR ANDREA színművész, a Katona József Színház tagja; JÁRÓ ZSUZSA színművész, az Orlai Produkciós Iroda művésze. A beszélgetést vezeti: SERES GERDA újságíró. A program ingyenes. Támogatók: NKA, MMA.

2019. december 16., hétfő, 17:00
Katona József Színház