Kincses Veronika és Farkas Zoltán volt a JaSzalon vendége

2019 november 22. péntek, 11:53

Izgatott morajlás várta Kincses Veronikát és Farkas Zoltán a JaSzalonban: operaénekest és zenekritikust látni testközelből, karnyújtásnyira, ritka élmény. (x)

Kincses Vera babonája, hogy egy előadás kezdésével meg kell várni az Akadémiai késést. Ahogy „a nagykönyvben” meg van írva: hét óra hét perckor kezdődött az este.

Fotó: Kállai-Tóth Anett / forrás: József Attila Színház

Huszárik Kata szereti a komolyzenét, de saját bevallása szerint nem érti. A beszélgetés egésze a kíváncsi közönség aspektusából szólt. Ki gondolta volna, hogy akárcsak Kincses Veronika unokája, így Farkas Zoltán is Wagnerre vasal, hisz mi lehet megfelelőbb háttér egy nagy adag vasalatlan ruhához, mint A Rajna Kincse. Hosszban minden esetre biztos stimmel.

Lévén komoly zene nincs, csak jó zene, így ha valaki hivatásból vagy kedvtelésből, de szívvel énekel, az biztos, hogy feltölt és ellazít. Nem véletlen, hogy ha egy gyerek fél, magában dúdolni kezd, ahogy a nagymamák dalai is végig kísérik életünket. Farkas Zoltán is a rég hallott dallamokat énekeli unokájának – aki véletlenül Veronika -, habár saját bevallása szerint a kedvenc nem erősíti a top tízes listát: „Nem vagy legény, Berci” a favorit.

Fotó: Kállai-Tóth Anett / forrás: József Attila Színház

Azt is megtudtuk: sokkal jobb, ha a közönség sír a meghatottságtól, mint az énekes. A legrosszabb opció mégis az, ha a közönség azon zokog, hogy nem jó a darab és az énekes. Kincses Veronika magával ragadó életkedve, bájos humora nem engedte az este befejezését. Hosszú percekig záporoztok a kérdések.

A JaSZalon december 10-én a francia vígjátékokról szól. Bardóczy Attila nemcsak zenés színész; fordítóként is jegyzik. A József Attila Színházban Boldogság című előadásunk az ő adaptációjában fut nagy sikerrel. Decemberi bemutatónk, a Magas szőke barna férfi felemás… kapcsán az ő kalauzolásával merülünk el a francia vígjátékok világában. Szintén Huszárik Kata vendége lesz Szabó Gabi, aki Florence Arnaud-ként maga a végzet asszonya és Blahó Gergő, aki Jean-Yves-ként egyike azon szerencsétlen férfiaknak, akik Szabó Gabi bűvkörébe kerülnek. (x)