Veréb Tamás: “Sosem játszottam még ennyire modern darabban, mint a Gyilkos Ballada!”

2019 november 25. hétfő, 11:23

(X) December 12-én és 13-án kerül bemutatásra az Átriumban a Gyilkos Ballada című darab. Veréb Tamás, a darab egyik főszereplője már most mérföldkőként jegyzi a darabot a karrierjében.

Egy fiatal irodalomprofesszor, Michael bőrébe bújik Veréb Tamás a Gyilkos Ballada című darabban, amelynek a próbái már javában zajlanak.

„Amikor Kerényi Miklós Gábor megkeresett a szereppel, nagyon örültem. Ez egy izgalmas, mai, modern darab, ami kicsit közelít a „kísérleti” darabok műfajához is. Mindössze négyen, Muri Enikővel, Simon Panna Boglárkával és Kerényi Miklós Mátéval együtt állunk majd színpadra. Még soha nem játszottam olyan darabban, amelyben mindössze négy színész játszik. Többek között emiatt is nagy kihívás, ugyanakkor nagy izgalmas és egyben kemény munkát igénylő darab a Gyilkos Ballada mindannyiunknak” – mondta a színész, aki kollégáival reggeltől estig próbál.

„Remekül tudunk együtt dolgozni Kerényi Miklós Gábor rendezővel. Nem szeretem, ha a próba lassan telik, vánszorog az idő, nem koncentrált a munka. KERO munkamorálja találkozik azzal a munkatempóval, amelynek köszönhetően mindenki a maximumot tudja kihozni magából. Nincsenek üresjáratok, csakis a megfeszített munka a siker érdekében” – árulta el Veréb Tamás, aki alig várja, hogy a darab bemutatásra kerüljön.

Veréb Tamás

„A Gyilkos Ballada nagyon mai, modern, a története ott lebeg valamennyiünk életében valamilyen formában. Bár a humortól sem mentes, mégis a gyilkosságba torkolló szerelmi négyszög körüli bonyodalom adja a cselekmény központi részét. Napjainkban egyre többet hallani hasonló szomorú esetekről, szerelemféltésből elkövetett bűntényekről. Fontosnak tartom, hogy ez a darab ezzel a témával is foglalkozik, ugyanakkor kicsit görbe tükröt is tart annak a negatív hírdömpingnek, ami körülvesz minket, ráirányítva ezzel a figyelmet arra, hogy ne csak a tragikus hírre kapjuk fel a fejünket, hanem figyeljünk az előjelekre, megelőző történésekre is” – tette hozzá Veréb Tamás.

(X)