“Kételyek nélkül nem lehet színházat csinálni” – Langer Soma válaszolt

2019 november 28. csütörtök, 15:15

A hétvégén mutatták be az Operettszínházban a János vitézt. Bagó szerepében Langer Somát láthatja a közönség, akinek már a pályaválasztását is jelentősen meghatározta Kacsóh Pongrác daljátéka. A színészt a Papageno kérdezte.

A Papageno cikkéből:

Langer Soma arra a felvetésre, hogy Kacsóh Pongrác a két legnagyobb slágert Bagónak írta, úgy felelt: “Bármilyen szerepet formál meg az ember, nagy felelősség, de ha ahhoz például egy olyan dal tartozik, mint az Egy rózsaszál – amit a műfajt kedvelők biztosan ismernek –, természetesen másféle kihívással szembesül, hiszen a közönségnek van egy előképe, és nagy elődök nyomdokába kell lépni. De nem félelemmel, hanem örömmel tölt el, hogy olyan nagyságok után énekelhetem el ezt a szerepet, mint például Melis György, Bede-Fazekas Csaba és Marik Péter.”

Fotó: Gordon Eszter

A színész elárulta, Operettszínházi gyerek: a nagyszülei 45 évig énekeltek az Operettszínház énekkarában. Három-négy éves nyughatatlan gyerekként bevitték a színházba, ő pedig a Jánost vitézt tátott szájjal, néma csendben nézte végig. “Akkor szerettem bele ebbe a színházba. Halálosan szerelmes voltam az Iluskát játszó Oszvald Marikába, és én szerettem volna lenni János vitéz” – emlékezett.

Az Operettszínház színésze arra a kérdésre, hogy mindegy -e, milyen váltótársakkal dolgozik, úgy felelt: “Egyáltalán nem. Bagót két hihetetlenül tehetséges, nyitott fiatal művésszel, Erdős Attilával és Pete Ádámmal játsszuk, és semmiféle versengés vagy féltékenykedés nincs közöttünk. Másfelől jövünk, másféle tapasztalatokkal. Az előadásban épp ezért három különböző karakter, az élet más-más periódusából.”

Fotó: Gordon Eszter

Langer Soma az elmúlt évekről is mesélt: “Lassan huszonöt éve vagyok a pályán, és igazán színes karaktereket játszhattam Volt időszak, amikor nem halmoztak el szerepekkel, és majdnem otthagytam a színházi munkát. Ekkor látott Simon Edit producer, és kért arra, hogy vegyek részt a Vámpírok bálja új szereposztásának castingján. Elmentem, és megkaptam a főszerepet. Ez zökkentett vissza és adott egy nagy önbizalomlöketet. Kételyek nélkül nem lehet színházat csinálni, mert az visz előre, de ez segített elhinni, hogy továbbra is van keresnivalóm a pályán. Bagó a saját személyes élményeim miatt különleges. Nagy feladat, fontos, hogy a belső mércémnek megfeleljen a végeredmény.”

A teljes interjút ITT olvashatják!

Forrás: Papageno