Muri Enikő: „Szerelmes lettem a Gyilkos Ballada történetébe”

2019 november 29. péntek, 12:32

(X) A színésznő rajong a december 12-én, 13-án az Átriumban bemutatásra kerülő darab, a Gyilkos Ballada történetéért. Sara karaktere néha megríkatja Muri Enikőt.

Hamarosan bemutatásra kerül a Gyilkos Ballada az Átriumban, melyben Muri Enikő is színpadra lép. A színésznő azonnal igent mondott a karakter megformálására, amit élete egyik meghatározó szerepének tart.

„Ha egy új darabbal ismerkedem igyekszem előítélet nélkül hozzáállni. Mielőtt meghallgattam a dalokat alaposan kifaggattam a darab fordítóit, hogy miről is szól a történet. Amint minden világos lett, máris szerelmes lettem a darabba. Aztán jöttek a korrepetíciók, sokat hallgattam a dalokat és most ott tartok, hogy próbára menet is ezt hallgatom. Rég éreztem már ekkora rajongást valami iránt és emiatt büszkeséggel tölt el, hogy nem csak rajongója, de alkotója, szereplője is lehetek ennek a musicalnek” – árulta el a színésznő, aki a megfeszített munka ellenére a próbákat is nagyon élvezi.

„Tökéletes munkafolyamat zajlik Kerényi Miklós Gábor rendezésében. Talán az eddigi legszebb, legnyugodtabb, legproduktívabb próbanapok vannak a hátam mögött, bízom benne, hogy ez a premierig ki is tart. Sok munka és sok fáradtság, mindannyian ötletelünk, folyamatosan a legjobbat akarjuk kihozni a jelenetekből. Talán az, hogy ilyen kevesen vagyunk a darabban még jobban rákényszerít minket arra, hogy alkossunk és ez a legszebb dolog, ami történhet jelenleg velünk” – mondta Muri Enikő, aki Sara, a félrelépő feleség karakterét alakítja a Gyilkos Balladában.

„A karakter adott, a helyzet adott, már csak bele kell élnem magam, ami olykor összejön és annak sírás a vége általában. Van, amikor nagyon nehéz azonosulni Sarával. Mindenesetre nagy falat ez nekem, de hálás vagyok a lehetőségért” – tette hozzá a színésznő, aki szerint a darab nagy meglepetést tartogat a nézőknek.

„Aki egy kicsit ki akar szakadni a mézes-mázos, csilli-villi musical-ekből és valami izgalmas, szinte már körömrágós történetre vágyik mindenképpen jöjjön el megnézni, mert egy biztos: itt senki sem az, akinek látszik” – mondta Muri Enikő.

(X)