Angol nyelvű társulat mutatkozik be Gera Marinával a TRIP hajón

2019 december 11. szerda, 11:39

Az ArtificialMoon – Műhold elnevezésű társulat első produkciója Eugene Ionesco A kopasz énekesnő című drámája, az előadás legközelebb december 16-án látható a TRIP hajón.

Fotó: Kovács JuJu

Az alkotók ajánlója:

Az ArtificialMoon – Műhold egy újonnan alakult budapesti angol nyelvű színházi társulat, amelynek nemzetközi csapatát színészek, rendezők és színházi szakemberek alkotják. A társulat modern darabokat visz színre, illetve klasszikusokat dolgoz fel angol nyelvű előadásaiban.

Első produkciójuk Eugene Ionesco A kopasz énekesnő című drámája, mely Roderick Hill rendező szavaival “jelen valóságunk abszurditását kristálytisztán, tűpontossággal tükrözi“. Az előadás legközelebb december 16-án látható a TRIP hajón, az angol nyelvű színházi program nyitó eseményeként.

Egy olyan világban, ahol az abszurditás (a hírekben, online és a közösségi médiában) annyira általánossá vált, hogy már a szemünk sem rebben, Eugene Ionesco klasszikus antijátéka továbbra is érvényes kritikát fogalmaz meg az emberiségről.

Fotó: Kovács JuJu

Egy nem túl távoli jövő. A normális fénnyel átszőtt tipikusan normális külvárosi estén valami még sincs rendben. A nüanszoknak vége. Az egymástól való elidegenedés elérte a csúcsot. A háborús lángok fényesen égnek. Mindenki első szóra fegyvert ránt. A józan ész tiszavirág életű. A paradicsomi naplemente nem más, mint egy YouTube-videó.

Egyeseket a felszínes anyagi problémák aggasztanak, amelyek megoldódásától várják a boldogságot, mások élete egyszerűen megtorpant, és nem látják a kiutat. Az egzisztenciális válság mindennapos jelenség, mint a hulladék kidobása. A kommunikáció kaotikussá vált. A valódi emberi kapcsolatok homályos emlékek csupán.

De mi még így is próbálkozunk, bár elfelejtettük, hogy mi is mindennek az értelme. Elveszítettük az időérzékünket. Nem beszélgetünk, csak vitatkozunk, és visszahúzódunk a biztonságosnak vélt pozícióinkba.

A képernyőn lemegy a nap. Most olyan, mint egy fekete lyuk. Ön is nevethet!

Fotó: Kovács JuJu

Szereplők: Száger Zsuzsa, Roderick Hill, Gera Marina, Boncz Adám, Levko Esztella, Alvar Crompbuoy.

Díszlet, jelmez: Fazekas Veronika. Világítás: Bendi Ákos Illés. Zene: Hever Tamás. Grafikus: Marine Bodin. Fotó: Kovács JuJu. Produkciós asszisztens: Sissy Cui, Esztella Levko. Rendező: Roderick Hill.

Külön köszönet a Műhely Alapítványnak.

Az előadás angol nyelvű, magyar felirat nélkül.

Helyszín:
TRIP Szilágyi Dezső tér, 2-es móló, Budapest, 1011