MÉR – Irodalmi kurzus indul középiskolásoknak a Radnótiban

2019 december 15. vasárnap, 15:20

A MÉR – avagy Magvető És Radnóti – egy olyan közösségi és alkotói tér, ahol találkozik a kortárs szépirodalom és a színházpedagógia, az írott szöveg és a fiatalok őszinte gondolatai.

A jelentkezők a foglalkozásokon a Magvető Kiadónál megjelent kortárs versekkel és novellákkal ismerkedhetnek a drámapedagógia eszközeinek segítségével, és a kreatív írás módszerével maguk is alkothatnak. A kiadó jóvoltából az elolvasott könyveket a diákok megkapják.

Olyan középiskolásokat várunk, akik szeretnek olvasni vagy akik nem olvasnak eleget, de szeretnének többet kapni az irodalomtól. Akik szeretnék, ha több közük lenne hozzá, ha a ’magyar kortárs’ szóösszetétel jól ismert szövegeket, és netán büszkeséget idézne fel bennük. Akik nyitottak a kortárs irodalom által felvetett, jelenünket érintő kérdésekre.
Akik kíváncsiak arra, hogyan lehet az érzelmeinkből kiindulva verset vagy novellát elemezni. Akik gondolták már úgy, hogy nem értenek meg jól egy kortárs irodalmi művet.
Akik alkotással szeretnének véleményt formálni és kifejezni érzéseiket.
Akik vágynak egy olyan térre, terepre, ahol önmaguk lehetnek, kimondhatják, amit gondolnak, játszhatnak, beszélgethetnek, vitázhatnak, kérdezhetnek kortársaik körében.
Hiszen a kortárs irodalmi szöveg, „…a vers mi magunk vagyunk, a vers a létünk, az identitásunk…”. (Tóth Krisztina: Verset állva – részlet)

A foglalkozások időpontja:
2020. január 10-től február 21-ig, minden péntek délután
(időtartama 2 és fél óra, a kezdési időpontot a jelentkezőkkel közösen találjuk ki)

Foglalkozásvezető:
Mlynarik Júlia, a RIM (Radnóti Ifjúsági Műhely) csoportvezetője, az SzFE (Színház- és Filmművészeti Egyetem) másodéves drámainstruktor hallgatója

A kurzus 15 fős, jelentkezni december 23-ig (hétfőig) lehet az alább található jelentkezési lap kitöltésével, majd annak visszaküldésével: mer@radnotiszinhaz.hu
 

JELENTKEZÉSI LAP LETÖLTHETŐ: ITT