Szabadesés, avagy Barnaby Brocket kalandjai a Budapest Bábszínházban

2020 január 04. szombat, 15:09

John Boyne művéből Gábor Sára készített színpadi adaptációt, a bemutatót január 10-én tartják a Budapest Bábszínházban Lázár Helga rendezésében.

A Budapest Bábszínház ajánlója:

Különleges és fura kiválasztott és kitaszított, küszködik és könnyen ellebeg a tömegvonzás törvényeitől sújtott embertömegek felett: ő Barnaby Brocket.

Születésétől fogva más, mint bárki a környezetében. A családja nem bírja elfogadni, egy ideig rejtegetik őt, de csakhamar lemondanak róla. Így kerül ki a nyolcéves fiú a nagyvilágba, ahol számtalan különös alakba ütközik – a szó szoros értelemben, mivel általában nekik repül -, akik szintén megszenvedték, hogy különlegesek.

Fotó: Budapest Bábszínház

Barnaby utazása során végig ragaszkodik ahhoz, hogy hazatér. Ám kalandos útja végén, visszatérve a szülővárosába máshogy alakulnak a dolgok, mint ahogy azt elképzelte…

“Előadásunkat szeretettel ajánlom minden egyes szőke, barna, vörös, fekete, kék, zöld, hupilila, neonsárga, haragosrózsaszín frizurájú gyereknek. Jöjjenek a kicsik, a nagyok és a közepesek, a furcsák, a szuperhősök, a csodabogarak, a csendesek, a rendesek, a hangosak – azaz mindenki.” (Lázár Helga rendező)

Írta: John Boyne. Bábszínházi adaptáció: Gábor Sára. Zeneszerző: David Schuckart. Látványtervező: Illés Haibo. Koreográfus: Tomin Kis Anikó. Rendező: Lázár Helga.

Szereplők: Barna Zsombor, Pallai Mara, Pájer Alma Virág, Szolár Tibor, Teszárek Csaba.