Tünet Együttes – Átmenetileg szünetel a Sóvirág

2020 január 09. csütörtök, 7:51

Cuhorka Emese gyermeket vár, így átmenetileg búcsúzik a Sóvirág. A társulat Trolletetés címmel új bemutatóra készül.

A Tünet Együttes közleménye:

Kedves Ismerős, Barát, Tünet-kedvelő!

A Sóvirág című, óriási sikerrel játszott darabunkat négy év után levesszük a repertoárról. Nem tervezzük a végleges búcsút, és nem siratjuk. Inkább örülünk. Bár Fahidi Éva még körbetáncolná a színpadot, erre most egy darabig nem lesz lehetősége, mert ez az életigenlésről szóló Sóvirág azzal a csodálatos fordulattal kerül le a műsorról, hogy Cuhorka Emese gyermeket vár. 

Fahidi Éva, Czuhorka Emese – Sóvirág / Fotó: Tünet Együttes

Az utolsó előadásokon sóvirág magokat fogunk osztogatni, és mire virágozni fognak – reméljük mi is visszatérünk. (A Sóvirág január 14-15-én még látható a Vígszínházban.)

Mit tartogatunk még?
Például egy február 14-i premiert. A Trolletetés (offline tragikomikus szidalomjáték) című darabunk a MU Színházban fog debütálni. Hogy mennyire stílszerű Bálint-napra időzíteni egy premiert? Nem a hétköznapiságáról ismert közönségünknek tetszeni fog.

A Trafóban (január 27.) Orvos-Tóth Noémi lesz a vendégünk a Burok című előadás után. Mennyire lehet meghatározó életünkben a születésünk előtt mélyen kódolt természetünk? Érdekes beszélgetésnek ígérkezik…

Az éjszaka csodái újra látható a Nemzeti Táncszínházban február 5-én. Weöres Sándor korhatár nélküli költészete éled újjá a színpadon egy félálomszerű élményben, élő zenével, vizualitással és tánccal. Álljon itt tőle egy másik remek alkotás:

Weöres Sándor: Énhasadás

Utcasarkon
várok rám,
félórája
is van tán.
Ám értelmem
fölragyog
Nem jövök, mert
itt vagyok.