Búcsúzik A hőstenor a Thália Színházban

2020 január 14. kedd, 9:43

A Szervét Tibor és Vida Péter főszereplésével bemutatott bohózat január 23-án léátható utolsó alkalommal.

Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina

Ken Ludwig bohózata 2014. október 11-én került először színre a Thália Színház Nagyszínpadán. A Réthly Attila által megkomponált kavarodás nem ígért többet könnyed szórakozásnál, A hőstenor pont ezt nyújtotta a közönségnek az elmúlt években.

Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina

A clevelandi operaházba világhírű olasz tenor érkezik Othello szerepére. Lázban ég miatta a város, zsibong körülötte a színház. Az igazgató és titkára, Max, joggal büszkék: a művész úr sztárallűrjeit bravúrosan kezelték, a magas rangú vendégek előtt fényes siker ígérkezik.

Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina

Lélekben már az esti bankettre készülnek, ahol kiválóan lehet pezsgőzni és flörtölni, amikor beüt a krach. A nagy Tito Merelli helyére be kell ugrani, és az utolsó pillanatban a lámpalázas Max az egyetlen elérhető tenorista… Két Othello, két szoba, hét ajtó.

Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina

A hőstenor megkapta a legjobb vígjátéknak járó Olivier- és a legjobb darabnak járó Tony-díjat.

Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina

Szereplők: Vida Péter, Epres Attila m.v., Tóth Eszter, Szervét Tibor, Schell Judit, Molnár Piroska, Gubás Gabi, Bán Bálint.

Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina

Jelmeztervező: Velich Rita. Díszlettervező: Cziegler Balázs. Súgó: Serfőző Andrea. Ügyelő: Kálmán János. Rendezőasszisztens: Kelemen Kata. Fordította: Hamvai Kornél. Rendező: Réthly Attila.