Premier az Operettszínházban – Márciusban jön a La Mancha lovagja

2020 január 23. csütörtök, 11:38

A mese Don Quijotéról, a búsképű lovagról szól, aki addig álmodozott egy szebb és jobb világról, amíg elhitte, hogy valóban létezik. A zenés előadás március 20-án debütál a Budapesti Operettsínházban mások mellett Szabó P. Szilveszter, Kerényi Miklós Máté, Serbán Attila, Sándor Péter, Peller Anna és Dancs Annamari főszereplésével.

A La Mancha lovagját Vincze Balázs rendező-koreográfus álmodja színpadra.

Kiss-B. Atilla, a színház főigazgatója fontosnak tartja, hogy darabjaik a klasszikus polgári értékrendet közvetítsék a nézők felé, mindezt úgy, hogy közben az előadások felejthetetlen, nagyszerű zenés színházi élményeket nyújtsanak számukra.

Fontos és tartalmas mondanivalót kíván minden friss bemutató alkalmával átadni, és ebbe a koncepcióba pedig tökéletesen illeszkedik a márciusi hónap egyik újdonsága, a La Mancha lovagja. A búsképű lovag, Don Quijote története egy abszurd közegben elevenedik majd meg.

Az eredeti musicalt 1965. november 22-én mutatták be a washingtoni Square Színházban, majd három esztendő múlva a Martin Beck Színházba költözött a produkció, mely összesen 2328 előadást élt meg. Az első európai bemutatót Madridban tartották, de ami még ennél is fontosabb, hogy a magyar ősbemutatóra a Budapesti Operettszínházban került sor, Darvas Ivánnal a címszerepben!

“Tudnod kell, Sancho barátom, hogy én az égnek rendelése szerint a végre születtem, hogy ebben a mi vaskorunkban – amint mondani szokták – újólag feltámasszam az aranykort.”

Hosszú évtizedek után most újra a Budapesti Operettszínház deszkáin köszönthetik az előadást, mely 2020. március 20-án debütál. A darab rendező-koreográfusa Vincze Balázs, főbb szerepekben Szabó P. Szilveszter, Sándor Péter, Németh Attila, Nagy Lóránt, Peller Anna, Serbán Attila, Kerényi Miklós Máté látható majd.

Forrás: Budapesti Operettszínház, Színház.org