Musical készül Puskás Ferenc életéről

2020 január 26. vasárnap, 11:51

Böhm György viszi színpadra azt a musicalt, amely minden idők legnépszerűbb magyar futballistája, Puskás Öcsi életéről szól.

Közel ötven éve tevékenykedik a színház világában Böhm György, aki több tucatnyi darabot állított már színpadra. A Jászai Mari-díjas rendező már egészen fiatalon tudta, hogy a művészetek világába vezet az életpályája, felvételt azonban sosem nyert a Színművészetire.

Böhm György / Fotó: Sláger FM

“Soha nem vettek fel a Színművészetire. Dolgoztam ott, vizsgaelőadást is csináltam, de nem ott végeztem. Miután 18 évesen nem vettek fel rendező szakra, besétáltam a Vígszínházba, ahol a portán elmondtam: színházrendező szeretnék lenni és szeretném megérdeklődni, hogy nincs-e felvételi, mert itt szeretnék dolgozni. Szerencsém volt, a portás az emeletre irányított, ahol épp felvételi zajlott a díszítőknek. Így töltöttem el pár felejthetetlen évet díszítőként, ami az egész pályámat meghatározta” – emlékezett vissza a 95.8 Sláger FM-en Böhm György, aki a színházi ranglétra minden lépcsőfokát végigjárta és kitanulta.

A 2020-as évben egy újabb, hatalmas vállalkozásba fog. “Február elején A kőszívű emberi fiain dolgozom majd Zalaegerszegen, valamint elkezdjük előkészíteni Kusturica punkoperáját, amely A cigányok ideje című filmjéből készült. A legnagyobb dolog azonban – amire Deres Péterrel közösen készülünk – a Puskás Öcsi című musical. A darab kész van, a zenei is nagyrészt, épp az előadás helyét keressük. Az inspirációt Kemény Kristóf: Puskás Öcsi – A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai című zseniális könyvsorozata adta. Izgalmas darab született a munkánkból, amit már nagyon várok és bízom benne, hogy a közönségnek is tetszeni fog” – mondta a Sláger Témában Böhm György.