Álmos utas haragja – Egressy Zoltán novelláiból készül előadás a Mozsár Műhelyben

2020 január 28. kedd, 7:47

Egressy Zoltán négy novellája alapján íródott az Álmos utas haragja – négy hallomás című színdarab, melynek ősbemutatóját február 19-én tartják a Mozsár Műhelyben.

Az alkotók ajánlója:

A Mozsár Műhely indulása óta mindig is kiemelten fontos feladatának tartotta a kortárs magyar művek színrevitelét. Ebbe a sorba illeszkedik most az a színpadi adaptáció, amit Simon Kornél, az előadás rendezője és a szerző közösen jegyez. Egressy Zoltán négy novellája alapján íródott az Álmos utas haragja – négy hallomás című színdarab, melynek ősbemutatóját február 19-én tartják a független színházi szcéna egyik meghatározó műhelyében.

Egy idős asszony, aki felkeres egy fontos embert a múltból. Egy virágáruslány, aki súlyos titkot rejteget. Egy taxisofőr, aki nem tud szabadulni volt szerelme emlékétől. Egy nővérke, aki inkább hókutató szeretne lenni. Egy idős asszony, aki felkeres egy fontos embert a múltból.

Egressy Zoltán Júlialepke című kötetének négy novellája alapján készült az Álmos utas haragja – négy hallomás című előadás. Négy, látszólag hétköznapi történet bontakozik ki a szemünk előtt, melyekről rendre kiderül, hogy van bennük egy csavar.

A darab végén arra is fény derül, mi az a pici, de fontos kapocs, ami összeköti a négy szereplőt. A minimalista hangulatú és látványvilágú előadásban az emberi történetek és érzelmek kerülnek fókuszba olyan avatott, elismert művészek tolmácsolásában, mint Földes Eszter, Ódor Kristóf, Sipos Vera és Vándor Éva.