Ágyban Párban – Vacsoraszínházi előadás Hevér Gáborral és Parti Nórával az Orfeumban

2020 január 29. szerda, 13:27

Decemberben debütált, és azóta is nagy sikerrel szerepel az Orfeum saját produkciója, az Ágyban Párban című vacsoraszínházi előadás. A zenei betétekkel tarkított darab önfeledt kikapcsolódást ígér. (x)

Fotók: Rédei Ferenc

Az Orfeum ajánlója:

A belváros szívében található Orfeum 2016-ban az Anyád Kínja című darabbal hívta fel magára a színház-kedvelők figyelmét. A rendezés, az előadók és a feldolgozott téma új helyszínt jelölt ki a teátrum látogatók térképén. A vendégek ekkor élvezhették először a kompromisszumok nélküli szórakozást, hogy nem kell dönteni vacsorázni vagy színházba mennek, ugyanis az előadás felvonásai előtt, közben és után 3 fogásos vacsorát szolgáltak fel.

Megszületett a komplex élményt nyújtó vacsoraszínházi műfaj, ami azóta hatalmas rajongótáborra tett szert. 2018-ban debütált az Apád Füle, ami az anyaság minden rejtelmét bemutató Anyád Kínja után a férfi/az apa szemszögéből enged betekintést a 4 szereplő életébe. Erre az anya-apa vonalra illeszthető az új darab is. Az Ágyban Párban rendhagyó módon mutatja be a férfi-női kapcsolat alakulását, dinamikáját. (A darabot Arthur Smith: Live Bed Show című műve alapján rendezte Tallós Rita).

Az Ágyban Párban vígjáték két részben egy férfiról és egy nőről. A jelenetek központja a közös ágy. A monológok és dialógok felváltva követik egymást hol az ágyban, hol az ágyon, hol az ágy mellett: beszélnek a tapasztalataikról, az álmaikról, az előítéleteikről, történetekről a közös és saját múltjukból. Az idősíkok összemosódnak az álmaikkal; azzal, amit szerettek volna, és azzal, amire vágynak.

A férfi és a női karakter egyszerre konkrét és általános, így érintve sok tipikus párkapcsolati témát és helyzetet. A férfi hol hétköznapi férj, hol flegma sztár, máskor féltékeny szerelmes, vagy épp neandervölgyi ősember. A nő pedig, mint feleség, mint diáklány, mint naiv rajongó, vagy hercegnő jelenik meg. A folyamatosan változó karakterek, idősíkok és élethelyzetek rajzolják ki végül egy párkapcsolat színeit. Az intelligens humorral átszőtt, zenei aláfestésekkel és betétdalokkal tarkított darab könnyed szórakozás, őszinte jelenetekkel.

Ahogy azt megszokhattuk, kiváló színművészekkel dolgozik az Orfeum. A nagybetűs férfit Ádámot Hevér Gábor, Évát Parti Nóra alakítja fergeteges játékkal, és olyan összeszokottsággal, ami tovább fűszerezi az egyébként is itt-ott pikáns témát. Az Ágyban Párban nemtől és kortól függetlenül mindenki számára élvezhető, aki volt valaha szerelmes, vagy vágyott a szerelemre, vagy próbálta megőrizni a szerelem lángját… és ki ne dédelgetné az első szerelem emlékét? Az est végére egyértelművé válik, hogy nem is valóságos helyzetekből építkező jeleneteken nevet a közönség, sokkal inkább saját magán, aminél nincs is felszabadítóbb.

Az Ágyban Párban című előadást februárban kétszer tűzte műsorára az Orfeum. Február 6-án és 27-én 20:00 órakor emelkedik fel a függöny, de a vendégeket már 19:00 órától várják, hogy az első felvonás előtt, kényelmesen fogyaszthassák el az előételt.

Jegyvásárlás a február 6-i estre ITT.

Jegyvásárlás a február 27-i estre ITT.

Fotók: Rédei Ferenc