Szinetár Miklós és Vági Bence mesél a Madách Színház Gondolat Bonbonok estjén

2020 február 04. kedd, 14:20

Március 19-én újra Gondolat Bonbonok estet tartanak a Madách Színház Tolnay Szalonjában. A „Színházcsinálók“ alcímű beszélgetésen Csutka István vendége Szinetár Miklós Kossuth-díjas rendező, tanár és Vági Bence koreográfus, rendező, a Recirquel Társulat alapítója lesz.

Ajánló a beszélgetés elé:

Mi egy igazán jó színház, vagy előadás titka? Lehetőség nélkül mit ér a tehetség, és modern-e a mai színházi világunk? Mitől vált mára színész-centrikusból rendező-centrikussá a színház?

Tényleg kell egy csapat? Létezik-e a csapat nélküli egyéni, rendezői siker? Mi a „karmester“ szerepe és ki a jó karmester? Mi alapján dől el, hogy ki az igazi vezéregyéniség? Tényleg játék a csapatjáték? Más a kamerán keresztül a világ és milyen világ található a cirkuszporondon innen és túl? Kötelez-e a hírnév, segít, vagy inkább akadályoz? Mi a titka egy jó csapatnak és egy kitűnő vezetőnek? Mekkora szerepet játszik a sikerben a helyes kiválasztás és természetesen még sok-sok kérdés színház-, film- és cirkuszművészetről és sok minden másról a Gondolat Bonbonok esten.

Két kiemelkedően sikeres férfi lesz a vendég, akik különböző úton mutatták meg, hogy mire vagyunk és lehetünk képesek, ha az elkötelezettség mellett és a nehézségek ellenére is készen állunk feladataink elvégzésére. Két merőben más személyiség és pályafutás, miközben életútjuk és a sikereikhez vezető út is megszámlálhatatlan érdekességet tartogat.

Megválaszolatlan kérdés természetesen most sem marad, ugyanis ezúttal is – egy applikáció segítségével – nyugodtan felteheti a sajátjait is és közben olyan történeteket hallhat, amelyek megváltoztatják életét – írja a Madách Színház ajánlójában.