A Rózsakertben is műsorra tűzik a 9-től 5-ig Broadway musicalt

2020 február 08. szombat, 11:46

Július 12-én a Rózsakert Szabadtéri Színpadon is láthatják a 9-től 5-ig című musicalt a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadásában, Szente Vajk rendezésében.

Fotó: Juhász Éva

Egy szívmelengető történet

A Kilenctől ötig egy kacagtató és felkavaró, gondolatébresztő és szívmelengető történet barátságról és elégtételről. A hetvenes évek Amerikájában, egy nagy ipari vállalatnál három túlhajszolt, a végsőkig kihasznált kolléganő tervet sző, hogy fogást találjanak rémes, soviniszta, egomániás, hazug és képmutató főnökükön.

Judy és Doralee (a magánéletét és karrierjét kínkeservesen összefogni próbáló, gyermekét egyedül nevelő titkárnő, Violet vezetésével) szerelmi, családi és munkahelyi bonyodalmak végtelen során át megkísérli valóra váltani közös álmukat. Ami igazából nem más, mint hogy elrendezzenek mindent maguk körül, és a robotolás helyett érzelmekben gazdag, szeretetteljes, emberhez és nőhöz méltó életet élhessenek végre.

Fotó: Juhász Éva

A történetet a magyar közönség a Jane Fonda főszereplésével készült, azonos című filmből ismerheti, amelynek másik főszereplője Dolly Parton volt – ő a zenés változat zeneszerzője is.

A musical főbb szerepeit Horváth Margit, Staub Viktória, Gubik Petra, Kulcsár Viktória, Fridrik Noémi, Puskás Tivadar, Kosik Anita, Gulácsi Tamás, Horváth Viktor alakítja.

A mű fordítói Galambos Attila és Szente Vajk, a koreográfiát Túri Lajosnak köszönhetjük.

A jegyeket már megvásárolhatják az előadásra.