“Minden várakozásunkat felülmúlta a fiatalok ambíciója” – Zajlik a Musical KiMitTud a Madách Színházban

2020 február 13. csütörtök, 15:40

Tavaly ősszel a Madách Színház tehetségkutató versenyt hirdetett 6 és 26 év közötti fiatalok számára. A selejtezőket januárban megtartották, a zsűri tagjai közül Gallusz Nikolett és Nagy Sándor az RTL Klub adásában mesélt tapasztalataikról.

615-en jelentkeztek, nagyjából 200-an maradtak a középdöntőre – foglalta össze Nagy Sándor az RTL Klub reggeli adásában. Elmondta, hogy az első körben azokat a jelentkezőket, akikben a tehetség bármilyen formáját felfedezték, továbbengedték, de a középdöntőre már szigorítottak a szabályokon.

Gallusz Nikolett hozzáfűzte, nem a tökéletes produkciókat kereste, sokkal inkább azt, hogy történjen “valami” a színpadon, csillanjon meg a személyiség, kíváncsiságot, titkot hagyjon maga után a versenyző.

Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója szintén az RTL Klubnak árulta el, minden várakozásukat felülmúlva a musical KiMitTud, nagyon sok tehetséges, ambiciózus gyerek érkezett a castingra. 3 korosztályban, 6-12 évesek, 13-18 évesek és 19-26 évesek körében zajlik a verseny, és a legkisebbek vannak a legtöbben. “Természetesen nagyon helyesek a gyerekek, ezért vigyáznunk is kell, hogy a helyességük ne tompítsa el a tehetségüket. A verseny egyik nagy tanulsága számomra, hogy a zenés színháznak óriási a varázsa, szeretet övezi, rendkívül népszerű műfaj, és sokan szeretnének részese lenni.”

Reményeik szerint a Madách Musical KiMitTud új generáció elindulását segíti. A Madách Színház a sikeres induláshoz azzal is hozzájárul, hogy amennyiben a tehetségkutató verseny beváltja a hozzáfűzött reményeiket, a következő évadban új produkciót hoz létre a Musical KiMitTud legtehetségesebb résztvevőivel.

A döntőbe 15 produkciót a Zsűri juttat be, 1 produkcióra pedig a közönség szavazhat a Musical KiMitTud honlapján. Így a Madách Színház Nagyszínpadán 15 1 fő versenyezhet 2020. május 3.-án a végső győzelemért.

A Fődíj minden korcsoportban 1-1 millió forint, amelyet a nyertesek tanulmányaikra fordíthatnak.

A Zsűri tagjai:

Bencze Ilona színművész, rendező
Gallusz Nikolett színművész
Kocsák Tibor zeneszerző, karmester, a Madách Színház zenei vezetője
Köteles Géza karmester
Krassy Renáta színművész
Molnár Ferenc koreográfus, a Madách Színház tánckarának vezetője
Nagy Sándor színművész
Oberfrank Péter karmester
Szemenyei János színművész, író, zeneszerző, rendező
Szente Vajk színművész, író, rendező
Tihanyi Ákos koreográfus, a Madách Színház tánckarának művészeti vezetője
Vaszilenko Eugenia táncművész, koreográfus
és Szirtes Tamás rendező

Forrás: RTL Klub, Színház.org