Egy apró kérés – Rába Roland rendezése a Belvárosi Színházban

2020 február 16. vasárnap, 7:26

Az Egy apró kérés című előadás műfaja “házastársi pingpong”, játékosai: Debreczeny Csaba, Szávai Viktória, Mészáros Máté és Járó Zsuzsa, akiknek 2020. február 19-től drukkolhatnak a nézők a Belvárosi Színházban. Az előadás Orlai Produkciós Iroda és a gödöllői Művészetek Háza együttműködésében készült, Stefan Vögel darabját Rába Roland rendezte.

Fotók: Takács Attila

Arnold sikeres építész, aki megkapta élete legnagyobb felkérését: látványos toronyházat tervezhet Párizs közepére. A 26 emeletes Diamond Tower karrierje csúcsát jelenti, minden oka megvan tehát az örömre. Felesége, Kathrin azonban váratlan, nagy meglepetést keltő hírrel tér haza, ami alapvetően felforgatja az életüket, közép- és hosszútávú terveiket pedig egészen új megvilágításba helyezi. Ebbe a hangulatba csöppen bele a siker ünneplésére érkező baráti házaspár, Diana és Götz, akik a maguk módján próbálkoznak a segítségnyújtással…

Stefan Vögel meglepő fordulatokban és sziporkázó párbeszédekben gazdag vígjátékában kendőzetlenül őszintén látjuk, mi történik, ha egy párkapcsolat kiélezett helyzetekbe kerül. Az osztrák dráma- és forgatókönyvíró Németországban és Ausztriában közel harminc színházban bemutatott és egyöntetűen nagy sikert aratott darabja látszólag ezeket a rendkívül komoly kérdéseket vizsgálja. Valójában azonban egy különös játékot, egy egészen furcsa próbatételt láthatunk. És mivel a szerző komikusként kezdte pályáját, nem véletlen a cinkos és kifinomult humor, és az a dramaturgiai csavar sem, ami visszamenőleg felülír mindent.

Az Egy apró kérés rendezője a Jászai Mari-díjas Rába Roland, aki a Kramer kontra Kramer (2012) és a Leszámolás velem (2017) után harmadik alkalommal dolgozik az Orlai Produkciós Iroda felkérésére. A látványt Michac Gábor tervezte.

Szereplők: Debreczeny Csaba, Szávai Viktória, Járó Zsuzsa, Mészáros Máté.

Író: Stefan Vögel. Fordító: Zöldi Gergely. Látványtervező: Michac Gábor. Producer: Orlai Tibor. Rendező: Rába Roland.

Bemutató: 2020. február 19. 19.00. További előadások a Belvárosi Színházban: február 20., 21., március 6., 20., 27. 19.00.