Pitbull Kamilla Gimnázium – Az iskolai zaklatás témájával foglalkozik a Láthatáron Csoport

2020 február 24. hétfő, 7:35

Pitbull Kamilla Gimnázium című előadás alkotói február 26-án és 27-én a Három Holló Kávéházban mutatják be középiskolásoknak szóló színházi nevelési produkciójukat.

Év elején új diák érkezik a Szent Kamilla Gimnáziumba. Eleinte nem sok vizet zavar, szinte észrevétlenül próbál az új iskola és az ismeretlen, furcsa kasztrendszerek szerint működő közösség kihívásainak megfelelni. Nem sokáig tud azonban észrevétlen maradni – ő lesz az elsőszámú zaklató-diák legújabb céltáblája. Az intézményt vezető határozott igazgatónő komoly ambíciókkal vág neki a tanévnek: szeretné, ha idén felkerülne a térképre a gimnázium. A tanári kar belviszályai azonban megnehezítik a helyzetet, így a diákokra marad a kérdés körbejárása: mit tehetünk a zaklatás ellen?

Az előadás a bullying, az iskolai zaklatás témájával foglalkozik. A programon a színházi nevelés eszköztárával, a résztvevőkkel közösen tárjuk fel a zaklatás hátterét és a lehetséges cselekvési lehetőségeket. Az előadásba beépülő interaktív részek és az előadást követő 25 perces feldolgozó foglalkozás egyaránt a résztvevő diákoknak nyújt megnyilvánulási és részvételi lehetőséget.  Célunk az érzékenyítés, a bullying felismerésének segítése és a zaklató-típusok tisztázása, a megerősítés és pozitív válaszutak keresése.

Az előadás bemutatójára 2020. február 26-án a Három Hollóban kerül sor felnőtt közönség előtt. Ezt követően a darabot folyamatosan visszük középiskolákba Budapesten és vidéken.

A produkció a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott “KIÚT” projekt részeként jön létre; a Láthatáron Csoport és a Pro Progressione Egyesület korprodukciójában, a Tudás Hatalom formáció és a Láthatáron Csoport részvételével.

MIKOR LÁTHATÓ?

2020. február 26. szerda – 19:00
Három Holló-1052 Budapest, Piarista köz 1.

2020. február 27. csütörtök – 19:00
Három Holló-1052 Budapest, Piarista köz 1.

ALKOTÓK

Író: Horváth Kristóf
Szövegkönyv: Horváth Kristóf és az alkotócsapat
Rendező: Szivák-Tóth Viktor
Dramaturg: Zsigó Anna

Színházi nevelési szakemberek: Szivák-Tóth Viktor és Zsigó Anna
Látvány: Komesz Borbála és Zubor Kata
Produkciós asszisztens: Varga Tímea
Színészek: Farkas Franciska, Feuer Yvette, Pászik Cristofer