Megmondta professzorasszonyom – Ismét látható Kőszegi Mari előadása

2020 február 26. szerda, 9:04

A verbatim dokumentumdrámáiról ismert PanoDrámát egy fiatal alkotópáros kereste meg egy már nagyrészt kész interjúanyaggal és elég határozott elképzeléssel.

Az előadás legközelebb a Magvető Café-ban (1074 Budapest, Dohány utca 13.) látható február 28-án 19:30-tól.

Fotó: Szarka Zoltán/PanoDráma

“9 éves voltam, mikor apukám felakasztotta magát, tehát nem volt egy egyszerű. Nem hiába lett nekem ez a leukémia is születésemtől fogva, megmondta professzorasszonyom. Az volt a szerencsém, hogy későn jött ki, mert 25 évvel ezelőtt ez a betegség gyógyíthatatlan volt. Én lassan 33 éves vagyok, eddig csak pofonokat kaptam az élettől, de ott van bennem is a remény hogy egy nap azt mondják, hogy igen, meggyógyultál és besétál a szőke herceg fehér lovon” – olvasható az előadás ajánlójában.

A verbatim dokumentumdrámáiról ismert PanoDráma történetében először egy fiatal alkotópáros kereste meg a színházat egy már nagyrészt kész interjúanyaggal és elég határozott elképzeléssel. Kőszegi Mari és az egyébként szintén színészként ismert György Zoltán Dávid hét rákos nővel beszélgetett és további tíztől kért írásos válaszokat ugyanazokra a kérdésekre, és ebből az anyagból szerettek volna verbatimdrámát csinálni.

Fotó: Szarka Zoltán/PanoDráma

A színház boldogan vette fel idei műsorára a témájában és formájában is teljesen a PanoDráma koncepciójába vágó projektet. A várhatóan majd több fejezetből álló munka első állomása gyanánt monodráma készült az egyik legfiatalabb interjúalany, a színésznővel egyidős lány történetéből.

“Ahhoz képest, hogy miken megy keresztül, szerintem nagyon tökösen viselte az egészet, s inkább megerősítő volt. Hogy így toljad, csináld. Hajrá. (…) Szerintem ez fullos volt.” (Balogh Rodrigó rendező az előbemutatóról)

Játssza: Kőszegi Mari. Dramaturg: Merényi Anna. Producer: Lengyel Anna. Rendezte: György Zoltán Dávid.