Meddig mehet el a férfi? – 9-től 5-ig a József Attila Színházban

2020 február 29. szombat, 11:50

A musicalt Szente Vajk rendezésében március 21-én mutatják be.

Fotó: Kállai-Tóth Anett / Forrás: József Attila Színház

A József Attila Színház ajánlója:

A #metoo botrányok korában merész vállalkozás egy a kérdést, nem is csak felületesen érintő előadás műsorra tűzése. A József Attila Színház már második éve nem hezitál: váratlan, meglepő és fontos, közéleti kérdéseket feszegető darabokat tűz műsorra.

Fotó: Kállai-Tóth Anett / Forrás: József Attila Színház

A Hargitai Iván rendezte A pápanő a családon belüli erőszak, a női egyenjogúság illetve a politika és vallás összefonódását feszegette. Ezt követte a hatalom és a – Monica Lewinsky botrány óta világ szerte ismert – bullying azaz verbális zaklatás, fenyegetés témáját feszegető Lila ákác.

Fotó: Kállai-Tóth Anett / Forrás: József Attila Színház

A sort a március 21-én bemutatásra kerülő 9 to 5, azaz a 9-től 5-ig követi. A Dolly Parton nevével fémjelzett és a nyolcvanas években Jane Fonda főszereplésével világhíressé lett film színpadi adaptációja is hasonlóan kényes témát boncolgat. Vajon a férfi főnök miért és meddig alázhatja, gyalázhatja női beosztottjait? Miért nincs egyenjogúság még egy olyan egyszerű munkahelyen sem, mint egy irodai környezet? És a nők miért hagyják, hogy ezt tegyék velük? Kevesebbet érnének? Azért lennének kevésbé jó munkaerő, mert ők „csupán” nők?

Fotó: Kállai-Tóth Anett / Forrás: József Attila Színház

A mindannyiunkat feszegető kérdést három különböző környezetből jövő, és merőben eltérő karakterű nő szemszögéből ismerjük meg. Polyák Lilla, Szinetár Dóra és Korponay Zsófi, mintha évek óta állandóan egy színpadon állnának…Három csodálatos hang és egy izgalmas, a Szente Vajk jegyezte előadásokra jellemzően nagyszabású előadás várja önöket a József Attila Színház színpadán.