Keresztes Ildikó ötvenedik alkalommal bújik Edith Piaf bőrébe

2020 március 02. hétfő, 16:47

Március 7-én 50-dik alkalommal láthatják az Edith Piaf életéből készült Égben maradt repülő című előadást a Turay Ida Színházban. A ‘zenés titkok’ rendezője Szurdi Miklós, főszereplője Keresztes Ildikó.

Keresztes Ildikó alakítja a legendás énekesnőt, mellette Kurkó J. Kristóf, Hűvösvölgyi Ildikó, Topolcsányi Laura, Pásztor Máté, Xantus Barbara és Győri Péter is színpadra lép.

Egy csodálatos hangú, törékeny énekesnőről:

1947-et írunk. A világ éppen ocsúdik a borzalmakból.
A csodálatos hangú, törékeny énekesnő megrázó gyermekkoron és szerelmi csalódásain túl már rég úgy hiszi, hogy minden férfi durva, és az időt leghasznosabb mulatással és ivással tölteni… Ám ekkor megjelenik Marcel Cerdan, a „marokkói bombázó”, és örökre megváltoztatja a kis francia veréb, Edith Piaf életét…
„Marcel újra megtanított élni. Megszabadított a keserűségtől és a kétségbeeséstől, amely testemet-lelkemet megmérgezte. Felfedeztette velem, hogy létezik jóság, derű, gyengédség. És felragyogott a világ.”

De talán túl szép ez a szerelem… Annyira szép, hogy odafentről elrendelik a tragédiát. A Párizs – New York-i repülőgép 1949. október 27-én lezuhan az Azori-szigetek felett. És aznap este Edith Piaf a New York-i Versailles színpadán csak Marcel Cerdannak énekel… Két év. Nem több. Ennyi adatott nekik. De ebben megélték a teljességet – olvasható az előadás ajánlójában.

A darab zenei vezetője Berkes Gábor, díszlet-és jelmeztervezője Darvasi Ilona.