Szűcs Nelli kapja idén a Szeleczky Zita-emlékgyűrűt

2020 április 03. péntek, 13:21

A Versünnep Döntőjén került volna sor a Szeleczky Zita Alapítvány által odaítélt Szeleczky-gyűrű ünnepélyes átadására.

A hagyományokhoz híven a Nemzeti Színház ad otthont az évente megrendezésre kerülő Versünnep Fesztivál döntőjének, ünnepelve a Magyar Költészet Napját. A döntőre idén április 5-én került volna sor, azonban a koronavírus járvány okozta helyzet miatt sajnos ez az ünnepi esemény is elmarad. A Versünnep Döntőjén került volna sor a Szeleczky Zita Alapítvány által odaítélt Szeleczky-gyűrű ünnepélyes átadására.

Szűcs Nelli a Fedák Sári életét bemutató önálló estjében / Fotó: Eöri Szabó Zsolt

A Szeleczky Zita-emlékgyűrűt 2020-ban egyhangú szavazat alapján a zsűri Szűcs Nellinek, a Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas, Érdemes Művészének ítélte oda. Az arany pecsétgyűrűt Négyessy Nedda iparművész, az Alapítvány elnöke tervezte, rajta Szeleczky Zita aláírása, belső oldalán pedig a száműzetés jelképeként a csodaszarvas kettétört agancsa.

Az Emlékgyűrű odaítéléséről az Alapítvány és a Nemzeti Színház két-két tagjából álló zsűri dönt, kiegészülve az előző évi díjazottal, aki jelen esetben az azóta Jászai Mari-díjjal is kitüntetett Bakos-Kiss Gábor színművész volt.

A gyűrű átadásának időpontjáról a vírus miatt kialakult helyzethez igazodva a Szeleczky Zita Alapítvány és a Nemzeti Színház később dönt.

Nemzeti Színház