Élet.Történetek.hu – Újabb részt tett elérhetővé az Orlai Produkció

2020 április 09. csütörtök, 8:08

Április 11-ig az Élet.Történetek.hu sorozatban játszott Erzsike című előadás látható Lázár Kati előadásában, a rendező Keresztes Tamás.

Az Élet.Történetek.hu sorozat Lengyel Nagy Anna igaz meséiből készült. Ebben hangzott el az április első hetében nyilvánossá tett A mi Józsink, valamint az április 8-tól látható Erzsike különleges története is.

Mi kell ahhoz, hogy egy egyszerű parasztasszony képes legyen kikaparni a gyerekét a biztosnak látszó halálból? Zsigeri őserő, vak zsigeri hit, nem kevés csoda, meg, talán, alkalmanként egy-egy kisfröccs. Erzsike sorsa himnusz az élethez.

„Lázár Kati életerővel tölt meg mindannyiunkat még akkor is, ha ebbe a cigányasszonyos, az élethez tíz körömmel való ragaszkodásba belevegyül a kisemmizettség, a lenézés tapintható sebzettsége is. Sőt, pont ezáltal csap Erzsikében az életerő lángja olyan magasra, hogy mellette a felhőkarcolók égbetörő igyekezete törpe marad” – írta az alakításról a Pótszékfoglaló.

A 2017-ben bemutatott, Keresztes Tamás rendezte előadás április 8. 19 órától április 11. 20 óráig elérhető az Orlai Produkció Youtube-csatornáján.

Kiemelt fotó: Takács Attila