Mácsai Pál nem számít október előtti színháznyitásra

2020 április 20. hétfő, 8:15

Október előtt nem valószínű, hogy újranyit az Örkény Színház – nyilatkozta a teátrum igazgatója.

A Veiszer Alindának és László Pálnak adott videóinterjúban Mácsai Pál úgy fogalmazott, ha augusztusban el tudnak kezdeni próbálni, akkor úgy fogja érezni, ez a mostani helyzet szerencsésen zárult. “Az is más kérdés lesz, akar-e majd az ember színházba járni, szorosan leülni mások mellé egy szűk nézőtéren” – tette hozzá.

“Most kiderül, hogy mi nem úgy vagyunk fontosak, vagy nem felelünk meg ennek az időnek, ami körülöttünk van, és ez sokunkban okoz zavart. Azt én nem tudom elképzelni, hogy boldog kedélyben, otthon heverészik bármelyik kolléga” – jegyezte meg annak kapcsán, hogy a színészek a jelenlegi helyzetben nem érzik elég hasznosnak magukat, nem kapják meg a szükséges visszaigazolásokat, ez pedig hozzájárul sokak rossz hangulatához. De egy fővárosi színház tagjaiként még szerencsésnek érzi magukat, hiszen kapnak fizetést, míg rengeteg olyan kollégát és egyéb szakmabélit lát, akik most semmilyen bevételhez nem jutnak.

A karantén elmondása szerint “megnyomja”, nem neki való. Az első héten még azt hitte, lesz mód elmélyülésre, kicsit elengedheti magát, de ez egyáltalán nem így történt. Nagyon sokat kell olvasnia, színdarabot és egyéb dolgokat, illetve tanul a lányával.

Szóba került az is: nem szeretné, ha neki bármilyen hatóságtól engedélyt kellene kérnie, hogy leülhessen interjút adni. Márpedig egy állami színház vezetőjének ezt elvileg meg kell tennie, de ez lehetetlen. Azt is annak tartja, hogy megmondják neki, ezt vagy azt a színdarabot ne mutassa be.

Forrás: magyarhang.org

Címlapfotó: Horváth Judit