Csak neked mondom – Fullajtár Andrea és Mácsai Pál beszélget

2020 május 06. szerda, 7:20

Folytatódik a Katona József Színház és a wmn.hu közös beszélgetős sorozata.

A wmn.hu ajánlója:

Mi vette rá Fullajtár Andreát, hogy épp Mácsai Pált hívja meg beszélgetni a Csak neked mondom felvételére? (Na, nem mintha bárkinek különösebb indokra lenne szüksége ahhoz, hogy Mácsai Pállal beszélgessen, ugye.)

Andi úgy kezdte a közös fellépést, hogy elénekelt egy részletet Mácsai első és egyben utolsó lemezéről, amit ő gimnazistaként rongyosra hallgatott kazettán. És van ennél fontosabb kapocs is köztük. Mint kiderült, ők ketten – hiába a Mácsai szerint húsz, Andi szerint jóval kevesebb év korkülönbség – sok dologban nagyon hasonlítanak egymásra.

Mindketten mélyen és tudatosan, gondolkodva és felkészülten állnak a szakmájukhoz, mindkettőjük nagyszerű, sokoldalú színész, mégis úgy érzik, benne ragadtak egyfajta szerepkörben, és nem csak a színpadon. Mácsai szerint például ő az elmúlt évtizedek alatt sikeresen „beleviselkedte” magát a búbánatos, megközelíthetetlen értelmiségi szerepbe. Erre most ezen a beszélgetésen kiderült róla, hogy milyen komikusi képességei vannak.

Ahogy Andi is inkább tragikának érzi magát, aki komika szerepekre is vágyna. Mi pedig nem tehetünk mást, mint bólogatunk és egyetértünk, ők ketten ugyanis elképesztő humorral és világbajnok öniróniával mesélnek családi viszonyokról, gátlásokról, szülői és gyermeki ráhatásokról… Meg egy közösen átmulatott spicces, budapesti éjszakáról, aminek egy nyilvános üzenőfal látta kárát. Csak neked mondom 2.0: Fullajtár Andrea és Mácsai Pál.