Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter lakásából közvetítik a Madách Színház új bemutatóját

2020 május 19. kedd, 16:09

Június 4-én mutatja be a Madách Színház Carol Rocamora: Örökké fogd a kezem című művét, amelyet a szerző Anton Pavlovics Csehov és felesége, Olga Knyipper színésznő levelezése nyomán írt. A darab internetes ősbemutatójának szereplői Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, rendezője Szirtes Tamás.

Az előadás helyszíne Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter lakása, ahonnan élőben sugározzák a bemutatót június 4-én 20.00 órától, és a további előadásokat is, amelyeket június 5-én, 6-án 9-én és 10-én közvetítenek.

Carol Rocamora a New York-i művészeti egyetem tanára, Csehov több írását ültette át angol nyelvre. Csehov és felesége levelezésének nyomán írt művének ősbemutatója 2001-ben volt a londoni Almeida Theatre-ben, azóta számos nyelven aratott sikert. Olyan színészóriások játszották, mint Paul Scofield és Irene Worth.

Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter / Fotó: Menház Színpad

A “Madách Színház élőben az Ön otthonában” sorozat következő darabja Bernard Slade: Jövőre veled ugyanitt című vígjátéka lesz Kovács Lotti és Szemenyei János előadásában, Harangi Mária rendezésében, a bemutatót 2020. június 11-én este 20.00 órától tartják. További előadások időpontjai: június 12., 13., 16., 17. Ez a produkció is a rendkívüli helyzet jegyében születik, az előadás helyszíne a művészek lakása.

Bernard Slade 1975-ben írta Jövőre veled, ugyanitt című vígjátékát, amelyért Tony-díjra jelölték, majd filmadaptációjáért az Oscar-jelölést is begyűjtötte. A darab több mint 1400 előadást ért meg a Broadwayn, a világ több országában is bemutatták. A Madách Kamarában Sztankay István és Schütz Ila, valamint Lesznek Tibor és Kiss Mari szereplésével, Szirtes Tamás rendezésében több mint 500 előadást ért meg.

Az előadásokat a Madách Színház honlapjáról lehet majd elérni, és jegyvásárlásra is ott lesz lehetőség május 26-tól. A közvetítés a Budapest Film Zrt. technikai segítségével jön létre.