Öt új premierrel készül a következő évadra a Budapest Bábszínház

2020 június 16. kedd, 7:41

A 2021/2022-es évadot újragondolja az intézmény, mivel két bemutatót is el kellett halasztani tavasszal, így a következő évad első premierje a Rumcájsz című előadás lesz Schneider Jankó rendezésében.

Fotó: Budapest Bábszínház

A következő bemutatót Markó-Valentyik Anna rendezi Rügyek és gyökerek címmel, a csecsemőelőadás a természet alapvetéseivel való korai játékos ismerkedésre ad lehetőséget.

A Budapest Bábszínház decemberre tervezi a Hoffer Károly által rendezett Kisrigók című előadás bemutatását. Ebben a történetben három gyerek keresi a szüleit, egymást, egymás tükrében önmagukat.

A 2021-es év újdonsága lesz a Helló Héraklész! című produkció, amelyet Tengely Gábor rendez. Tasnádi István Héraklész mítoszából írt új darabot, kifejezetten a bábszínház társulata számára.

Fotó: Budapest Bábszínház

Az ötödik, egyben az évad utolsó bemutatója, a Pendragon legenda – avagy Szerb Antal-kód az ifjúsági és felnőtt korosztálynak készül. A regényt színpadra alkalmazó k2 Színház alapítói, Benkó Bence és Fábián Péter új megvilágításba helyezik a történetet.

A társulat szavazatai alapján a Havas-B. Kiss-díjat Szolár Tibor bábszínész, a Kovács József-díjat Palya Gábor bábkészítő vehette át a pénteki évadzárón Ellinger Edina igazgatótól.

Forrás: MTI