Radnai Annamáriára emlékeznek a Katonában

2020 június 24. szerda, 12:52

A Katona József Színház egykori dramaturgjára emlékeznek a K:antinban 2020. június 28-án (vasárnap) este 7 órától.

A Katona közleménye:

Június 28-án lesz egy éve, hogy elveszítettük kiváló kollégánkat és kedves barátunkat, Radnai Annamáriát. A Katona József Színház dramaturgja, nagyklasszikusok és izgalmas modern szerzők értő fordítója, megannyi fiatal kolléga mestere és tanára 55 évesen távozott közülünk.

Radnai Annamária / Fotó: Horváth Judit

Németh Gábor akkor így búcsúzott tőle: “Egy bizonyos szint fölött ilyenkor mindenkiről megírják, hogy pótolhatatlan. A legjobb, tehát pótolhatatlan. Pótolhatatlan és felejthetetlen vagy, egészen a következő halálig, onnantól majd az új halott lesz felejthetetlen és pótolhatatlan, minimum egy hétig.”

Most, egy évvel később persze mindnyájan tudjuk, hogy az Annamari után maradt űrt nem pótolja senki. Most vasárnap szeretnénk kicsit intenzívebben is felidézni őt legközelebbi kollégái és barátai segítségével. A koronavírus okozta vészhelyzet kényszerű bezárása után különösen nagy örömünkre szolgál, hogy ebből az alkalomból személyesen találkozhatunk a Katona József Színház előterében.

Szeretettel várunk mindenkit, aki ismerte és szerette Annamarit, és aki egy jó bor mellett szívesen osztja meg vele kapcsolatos történetét vagy hallgatja, ahogy mások teszik ezt.

Felkért beszélgetők: Dohy Balázs e.h., Garai Judit, Németh Gábor, Novák Eszter. A beszélgetést vezeti: Lőkös Ildikó. A videóbejátszásokat szerkeszti: Kazimir Annamária.

Kérjük, hogy aki fotókkal, videóanyaggal, esetleg ismeretlen szövegekkel tudná bővíteni az est kínálatát, küldje el ezeket a dramaturgia.katona@gmail.com címre.