Bővült a Spirita Társulat következő évada

2020 július 24. péntek, 9:49

A budapesti Spirita Társulat négy vadonatúj színházi bemutatóval, egy továbbjátszással és egy filmes projekttel készül a 2020/2021-es évadra. Az évadnyitó ülésen – a lehetőségekhez képest – véglegessé váltak a szereposztások is.

Fotó: Csuka-Fügedy Márton

A Werk Akadémia felkérésre a társulat vezetője rendezi meg Popper Péter Isten komédiásai című darabját a Spinoza Színházban. A bemutató szeptember végére várható. A Spirita színeiben ebben a produkcióban debütál László Panna, a FOMO című mozifilm női főszereplője; partnere pedig a társulat állandó színésze, Kocsis Fülöp Soma lesz.

Októbertől ismét havi rendszerességgel látható a Fülke a Spinoza Színházban, melynek főszereplői továbbra is Krausz Gábor és Kuna Kata lesznek.

Fotó: Csuka-Fügedy Márton

Novemberben, a Bethlen Téri Színházban kerül bemutatásra az Addams Family (TM), melynek szereplői: Pásztor Máté, Korcsmáros Felícia, Csizmadia Orsolya, Bittner Dániel, Gulyás Ádám, Kocsis Fülöp Soma, Ternai Kri, Galambos Zsófi, Harsányi Lea, Kuna Kata, Korcsmáros András és Fejér Máté. Rajtuk kívül meghívott vendégként csatlakozik a társulathoz Inoka Péter és Fecske Dávid. A jelmezeket a Kölcsey-éremmel és a Vidor-fesztivál Pulcinella-díjával is kitüntetett Papp Janó tervezi.

A 2021 elejére időzített Pilátus című monodráma Egressy G. Tamás rendezésében és főszereplésével kerül színpadra a Spinozában. A rendező munkatársa Ternai Kri lesz.

Fotó: Csuka-Fügedy Márton

A 2021 tavaszán, a Bethlen Téri Színházban bemutatásra kerülő, modernizált Mephisto címszerepét a tervek szerint Jászberényi Gábor alakítja majd. További szereplők: Galambos Zsófi, Kuna Kata, Gáspár András, Gieler Csaba, László Panna, Kocsis Fülöp Soma, Fejér Máté és (vetítésen) Csizmadia Orsolya.

A színházi produkciókon kívül az évad során elkészül Egressy G. Tamás Triázs című egyfelvonásos színművének kisjátékfilm-adaptációja is, amelyet a társulat közösségi finanszírozás segítségével kíván megvalósítani.