Olvasópróbával indult az Újszínház évada

2020 augusztus 11. kedd, 7:23

“Mivel az előző évadot nem volt alkalmunk hivatalosan lezárni, ezt én most megteszem. És rögtön meg is nyitom az új, 2020/2021-es évadot” – kezdte Dörner György az Újszínház évadnyitóját.

Az Újszínház beszámolója:

Az igazgató beszélt arról, hogy bár fontos a színház, az egészség megőrzése mindenek előtt kell legyen. Ennek ellenére bízik benne, hogy ebben az évadban minden előadást meg tudnak tartani. Kiemelte, hogy az Újszínház közönsége megmutatta lojalitását: az elmaradt előadásokra szóló jegyek visszaváltását a vásárlók mindössze 6 százaléka kérte. Ezért ezúton is háláját fejezte ki a nagyérdemű felé.

A 2020/2021-es évadban két bemutató lesz a stúdiószínpadon, egy pedig a nagyszínpadon. Az évadnyitó után meg is kezdődött a Fatornyok című darab olvasópróbája.

Fotó: Újszínház

Zilahy Lajos műve egy család életén keresztül mutatja be a szülőföldtől való elszakadás drámáját. A visszavágyódást gyökereinkhez, amely évtizedek alatt sem múlik el. A történet a második világháború küszöbén játszódik, abban a történelmi időszakban, amely még inkább kiélezi az országok és népek közötti ellentéteket. A bemutató szeptember 25-én lesz a Bubik István Stúdiószínpadon.

Ezután Gyurkovics Tibor Császármorzsa című darabját rendezi Dörner György. Érdekesség, hogy korábban Dörner játszotta a darab egyetlen férfi szerepét, méghozzá a szerző, Gyurkovics Tibor rendezésében. A darab különlegessége, hogy hét női és egyetlen férfiszerep van benne. Ennek köszönhetően a társulat nőtagjainak minden generációja képviselteti majd magát ebben az előadásban.

2021-ben Nagy Viktor viszi színre Jókai Mór – Kocsák Tibor – Miklós Tibor: Fatia Negra című nagyszabású zenés darabját. A történet, a dalok, a rendező személye és a szereposztás garantálja, hogy igazi közönségkedvenc legyen ez az előadás.

A társulat idén új tagokkal is bővült: Ivancsics Ilona, Frajt Edit és Rusz Milán mellett a frissen végzett Nagy Péter János erősíti ezentúl az Újszínház csapatát.

Köszönet Gála – hamarosan!

A járványveszély leküzdése során rengetegen voltak, aki helyt álltak a nehéz helyzetekben, mindent megtettek a vírus megfékezése érdekében, és a betegek gyors felépüléséért. Az Újszínház társulata nekik szeretné megköszönni fáradhatatlan munkájukat egy Gálaműsorral. Az októberre tervezett esemény fővédnöke Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár. A részletekről a színház hamarosan tájékoztatja a közönséget.