Két bemutatót tart a Katona októberben

2020 október 06. kedd, 11:55

Október 9-én Székely Kriszta rendezésében mutatják be William Shakespeare Othello című drámáját a Katonában, majd október 10-én Ninck Payne angol drámaíró Hát, ha van is, én még nem találtam meg című darabjának premierjére kerül sor a Kamrában. Az előadás rendezője Máté Gábor.

William Shakespeare: Othello
Fordította: Márton László
Dramaturg: Szabó-Székely Ármin

Szereplők: Bányai Kelemen Barna, Rujder Vivien, Kovács Lehel, Borbély Alexandra, Takátsy Péter, Vizi Dávid, Vajdai Vilmos, Elek Ferenc, Lengyel Benjámin e.h., Berényi Nóra e.h.

Jago szétválasztja a világot. Bizonytalanságra, félelemre és előítéletre épít, megoszt és uralkodik. Othello hisz az „őszinte” Jagónak, mert Jago bravúrosan alakítja az őszintét. Az Othello tényeken túli világában Desdemonára rámondják, hogy házasságtörő, és ezt újdonsült férje el is hiszi, mert a látszat ellene szól. A hazugság felnagyítja a dolgok rosszabbik oldalát, és pillanatok alatt szétesik minden.

Othello olvasópróba / Fotó: Horváth Judit

Ninck Payne: Hát, ha van is, én még nem találtam meg
Dramaturg: Török Tamara
Fordította: Varga Bálint

Szereplők: Kocsis Gergely, Fullajtár Andrea, Mayer Szonja m.v., Mészáros Béla

A Hát, ha van is, én még nem találtam meg című darabjával, amely egy teljesen átlagos családról szól. Szülőkről, akik világmegváltó terveket dédelgetnek ugyan, de egyáltalán nem tudnak mit kezdeni a tizenéves lányuk problémáival. Egy tinédzserről, akit a külseje miatt bántalmaznak az osztálytársai, és aki egyre tehetetlenebbnek, boldogtalanabbnak érzi magát emiatt…

Az előadás a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében jön létre, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ és a Katona József Színház közös programjaként.